Η Premier League είπε «ναι» στην αγορά της Τσέλσι από τον Μπόιλι

Η εποχή του Τοντ Μπόιλι στην Τσέλσι ξεκινά. Σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Premier League ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί.

«Η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής», ανέφερε η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Η κοινοπραξία Μπόλι/Κλίαρλεϊκ, η οποία συμφώνησε να αποκτήσει την Τσέλσι αντί 5 δις ευρώ (4,25 δισεκατομμύρια λίρες) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πέρασε το τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών της Premier League, όπως γνωστοποίησε επίσημα η Λίγκα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξαγορά του συλλόγου, μία εβδομάδα πριν λήξει η τρέχουσα άδεια λειτουργίας του συλλόγου (31/5).

Η Τσέλσι θα συνεργαστεί τώρα με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες προς την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εγκρίνει την πώληση αφού ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε διαβεβαιώσεις, πως δεν θα επωφεληθεί από τη συμφωνία, δήλωσε στο Reuters πηγή που έχει πλήρη ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.