Η Σενεγάλη πρωταθλήτρια Αφρικής

Νίκησε στα πέναλτι την Αίγυπτο

Η Σενεγάλη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Εθνών της ηπείρου. Έπειτα από έναν κλειστό τελικό, όπου έσπασαν καρδίες (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση), οι Σενεγαλέζοι επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι της Αιγύπτου.

Ο παραλίγο μοιραίος Σαντιό Μανέ, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (7′), ήταν εύστοχος στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι που χάρισε στη Σενεγάλη το τρόπαιο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε τελικό.

Η πρωτάρα σε τίτλους Σενεγάλη, που είχε χάσει στον τελικό του 2019 απ’ την Αλγερία, στέρησε απ’ την πολυνίκη του θεσμού Αίγυπτο το όγδοο τρόπαιο και ο Μανέ ήταν εκείνος που πίκρανε τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ και ηγέτη των Φαραώ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο νικητής πάντως έσπευσε αμέσως προς τον ηττημένο για να τον αγκαλιάσει και να τον παρηγορήσει σε μια απ’ τις ομορφότερες σκηνές του τελικού.

Τα πέναλτι:

Κουλιμπαλί 1-0

Ζίζο 1-1

Ντιαλό 2-1

Αμπντελομονέν άστοχος

Σαρ άστοχος

Χαμντί 2-2

Ντιένγκ 3-2

Λασίν άστοχος

Σανέ 4-2

Σενεγάλη: Εντουάρ Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Κουγιατέ (66′ Γκουεγέ), Ναμπαλίς Μεντί, Σαρ (77′ Ντιά), Γκουεγέ, Μανέ, Ντιέντιου (77′ Ντιένγκ).

Αίγυπτος: Αμπουγκάμπαλ, Ασχούρ, Αμπντελμονέμ, Ελ Βενς, Φοτούχ, Ελνένι, Φατί (99′ Λασίν), Σουλάγια (59′ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μοχάμεντ (59′ Χαμντί), Μαρμούς (59′ Ζίζο).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.