Η Super League αναλαμβάνει να φέρει διαιτητές elite για τα ντέρμπι

Την έντονη δυσφορία των ομάδων της Super League, για τις διαιτησίες στην πρεμιέρα των πλέι-οφ, εξέφρασε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο. Ο επικεφαλής του συνεταιρισμού τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας του πρόεδρου της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, δεν είναι πλέον ανεκτός, ενώ διαμαρτυρήθηκε παράλληλα για το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί διαιτητές κατηγορίας elite για τις αναμετρήσεις των πλέι οφ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Super League, μετά από πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία φέρεται να έκανε δεκτή ο κ. Μπαλτάκος, η διοργανώτρια αρχή θα αναλάβει εκείνη, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, να φέρει για τα ντέρμπι διαιτητές από την κατηγορία ελίτ ή από την 1η κατηγορία, αλλά από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού: «Ο πρόεδρος της Super League κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία των ομάδων της Super League για την διαιτησία της 1ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs, αλλά και το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν μπορεί να προσκαλέσει και να ορίσει UEFA Elite διαιτητές. Τονίστηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του κ. Μπένετ δεν είναι πλέον ανεκτός.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε και η ΕΠΟ έκανε δεκτό το να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, να φέρει η Super League ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές 1ης κατηγορίας απο τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία».

Από την πλευράς της πάντως η ΕΠΟ σχολιάζει ότι: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπάντησε ότι η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Για το θέμα αυτό, αυτονόητα επίσης, λόγω της συλλογικότητας ως προς τη λήψη αποφάσεων της ΕΠΟ θα συγκληθεί και θα συζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να ληφθεί σχετική απόφαση, θετική ή αρνητική. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 27/3 στην συνάντηση του κ. Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.