Η UEFA ενέκρινε τα νέα φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε την τελική μορφή και τον τρόπο συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2024-2025, υιοθετώντας το «ελβετικό σύστημα», όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της.

Σε αντίθεση με την πρόταση που έμοιαζε να έχει προκριθεί για το Champions League, η νέα διοργάνωση θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο μεν, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες στην πρώτη φάση και όχι 10. Τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση για δύο από τις τέσσερις επιπλέον ομάδες αλλάζουν, αφού δεν θα λαμβάνεται υπόψη η θέση τους στην κατάταξη της UEFA.

Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα του UEFA ranking. Η δεύτερη επιπλέον θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες (πρωταθλήματα) που οι ομάδες τους συνεισέφεραν το μεγαλύτερο συντελεστή την προηγούμενη σεζόν. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν επιπλέον «εισιτήριο», πέραν των όσων είχαν ήδη για την τελική φάση του Champions League.

Αντίστοιχες αλλαγές θα προκύψουν και στα φορμάτ των άλλων δύο διοργανώσεων της UEFA. Το Europa League θα περιλαμβάνει πλέον 36 ομάδες στην τελική φάση του και κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 8 αγώνες.

Η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, το Europa Conference League μεγαλώνει κι αυτό και από 32 θα έχει 36 ομάδες από τη σεζόν 2024-2025, όμως κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 6 αγώνες.

Sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.