Η UEFA εξετάζει τη νέα μορφή του Champions League

Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του Champions League, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την περίοδο 2024-25, προβλέπει την επέκταση της διοργάνωσης από 32 σε 36 ομάδες και τη δημιουργία μιας πρώτης φάσης έξι ομίλων, με 6 ομάδες ο καθένας.

Αυτό αναφέρει η ισπανική αθλητική εφημερίδα As, διευκρινίζοντας ότι η μεταρρύθμιση θα υλοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου συλλόγων, μιας ένωσης στην οποία συμμετέχουν οι «μεγάλοι» ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Στόχος είναι η διεξαγωγή περισσότερων αγώνων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που θα αυξήσει τις εισπράξεις τόσο σε επίπεδο τηλεοπτικών δικαιωμάτων όσο και εισιτηρίων.

Εάν η μεταρρύθμιση υλοποιηθεί, οι δύο φιναλίστ θα παίζουν πια όχι 13 αγώνες, συνολικά, αλλά 17. Αυτή είναι η προτιμώμενη λύση, όμως υπάρχει και εναλλακτική.

Αυτή προβλέπει ομίλους και στη φάση των «16», αντί για διπλούς νοκ άουτ αγώνες όπως ίσχυε έως τώρα, με τη συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων κάθε ομίλου και των τεσσάρων καλύτερων τρίτων συλλόγων, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 16 και να διεξαχθούν έτσι έξι αγώνες σε κάθε γκρουπ.

Αν τελικώς προωθηθεί το πρώτο σχέδιο, στη δεύτερη φάση του Champions League θα προκρίνονται πάλι οι δύο πρώτοι σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Αυτό σημαίνει για κάθε σύλλογο έναν εγγυημένο ελάχιστο αριθμό 10 παιχνιδιών. Όπως εξηγεί η As, έτσι είναι εξασφαλισμένη η μεγαλύτερη οικονομική απόδοση, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει πιθανότατα σε προσαρμογές της μορφής των εθνικών διοργανώσεων, με 18 ομάδες αντί για 20 σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και άλλα πρωταθλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.