Ιδανικό αγωνιστικό φινάλε 2018 για τον ΣΔ Βόλου

Με τον τρόπο που κινούταν κάθε βδομάδα του 2018, πέρασε για τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου και η Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, η τελευταία του έτους με αγωνιστική δράση για τα μέλη του σωματείου. Ώρα πλέον για ξεκούραση για τις γιορτές και βέβαια για τον μεγάλο ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα, το 3ο Volos Santa Run, με τον οποίο όλη η πόλη θα γιορτάσει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.

Στη μνήμη των 115 εκτελεσθέντων από τους Ναζί στο Μαρτυρικό Χωριό της Δράκειας στις 18 Δεκεμβρίου 1943, έτρεξαν για μια ακόμη χρονιά 54 δρομείς αγωνιζόμενοι στον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια. Η διαδρομή είναι απόστασης 10.500 μέτρων και εξ ολοκλήρου ανηφορική. Στον τερματισμό το χωριό υποδέχθηκε τους δρομείς και όλοι, κάτοικοι και δρομείς, τίμησαν τη μνήμη των νεκρών. Νικητής του αγώνα τερμάτισε ο Ζήσης Τσουρέλης με 46’06, δεύτερος ακολούθησε ο Σταύρος Τσάτσης 48’08, τρίτος ο Αχιλλέας Καλαμάκης 48’34. Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 1.05’43, με δεύτερη την Ιωάννα Αλεξογιάννη 1.07’42, και τρίτη τη Ρίτσα Ρούστα 1.08’29. Τις υπηρεσίες της στη διοργάνωση προσέφερε όπως πάντα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου συμμετείχε με πολλούς αθλητές του στον αγώνα.

Αποστολή για σημαντικό λόγο έγινε από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Το Σάββατο (15/12) πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων. Η ίδρυση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για την οργάνωση από κοινού και τη συνεργασία όλων των συλλόγων δρομέων της χώρας μας πριν 15 χρόνια, έχει οδηγήσει στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα, καθώς με τη συμβολή και τις κινήσεις των συλλόγων και της Ομοσπονδίας χιλιάδες νέα άτομα έρχονται κάθε χρόνο στο χώρο του αθλητισμού και γνωρίζουν τα οφέλη του τρεξίματος, ενώ το άθλημα γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη που ελάχιστοι θα περίμεναν ότι θα υπήρχε, ειδικά σε τέτοιο βαθμό. Ανάμεσα στις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν, ξεχωρίζει η προσφορά του συνόλου του ποσού που εισπράχθηκε από τις συμμετοχές των δρομέων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας για την ανάπλαση της Μαραθώνιας διαδρομής που επλήγη από τη καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου. Τον ΣΔ Βόλου εκπροσώπησαν στη γενική συνέλευση ο Κώστας Κυριαζής και ο Κώστας Παλάντζας.

Την επόμενη μέρα ήταν σειρά για συμμετοχή στο Run the Lake στη Βουλιαγμένη. Επρόκειτο για έναν από τους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα στο 2018 με τις περισσότερες συμμετοχές, καθώς 1.116 τερμάτισαν τα 10 χιλιόμετρα, 567 τα 5 χιλιόμετρα και εκατοντάδες παιδιά στον Παιδικό Αγώνα. Διοργανωτής ήταν ο Ευκλής Νοτίων Προαστίων, ενώ μετά τον αγώνα οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην ιαματική λίμνη. Στα 10 χιλιόμετρα τερμάτισε 45ος με 45’09 ο Κώστας Παλάντζας. Στα 5 χιλιόμετρα τιμητική συμμετοχή υπήρξε από τον δημοσιογράφο Ηρακλή Αθανασόπουλο (142ος με 26’05). Οι ίδιοι προσκλήθηκαν από τη διοργάνωση να κάνουν την απονομή στον Παιδικό Αγώνα και σε κατηγορία των γυναικών αντίστοιχα. Συνοδός της αποστολής ήταν ο Γιάννης Κλόκας.

Σε μια γιορτή του αθλητισμού έγινε την Κυριακή 16/12 το πρωί το Olympic Stadium Run, αγώνας που έδωσε την ευκαιρία στους δρομείς να τερματίσουν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. 398 δρομείς έτρεξαν στα 10 χιλιόμετρα, ακριβώς 400 τα 5χλμ και 141 στον Παιδικό Αγώνα. Ένα νέο μέλος του ΣΔ Βόλου, η Πηνελόπη Μουρτζανού, έτρεξε τον πρώτο της δρομικό αγώνα (5 χιλιόμετρα) μαζί με τον Αντώνη Γάκη και τη Μαρία Γάκη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου εκπροσωπήθηκε σε κάθε μέρος της Ελλάδας, έτσι στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον 7ο Δρόμο Πυλαίας έτρεξαν ο Αμβρόσιος Δημητριάδης (3ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην κατηγορία του) και ο Στέργιος Κουσκουρίδας. Η διαδρομή είναι απόστασης 13,6 χιλιομέτρων και διανύει το μεγαλύτερο μέρος της μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου σε μια μαγευτική διαδρομή με φόντο όλη την πόλη.

Ο Αλέξης Παπαλεξίου έτρεξε σε έναν ακόμη αγώνα στην Ταϊλάνδη και πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση. Τερμάτισε νικητής στη γενική κατάταξη στον αγώνα 10 χιλιομέτρων που έγινε στη παλιά πόλη Πουκέτ κερδίζοντας για 2η συνεχόμενη βδομάδα αγώνα στην περιοχή.

3ο Volos Santa Run

Το 3ο Volos Santa Run θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30. Θα διατηρηθεί η ίδια διαδρομή με τις προηγούμενες χρονιές, απόστασης ενός χιλιομέτρου με εκκίνηση από το χωριό του Άη Βασίλη, η οποία θα διασχίζει την Ερμού και θα τερματίζει στον Άγιο Νικόλαο. Το Volos Santa Run θα εξακολουθήσει να μην έχει αγωνιστικό/ανταγωνιστικό χαρακτήρα και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.