Iδρύει τμήμα esports η ΕΟΚ

Δίνοντας όπως τονίζει προτεραιότητα στον Αθλητισμό

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει τμήμα esports προκειμένου να βρεθεί μία διέξοδος σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, αλλά βασικό μέλημα να γίνει σαφές ότι η ενασχόληση πρέπει να γίνεται με μέτρο, αφού προτεραιότητα για τους αθλούμενους είναι οι αγωνιστικοί χώροι.

Η ΕΟΚ συνεχίζει τις προσπάθειες να εξελίσσεται, αλλά έχοντας ως βασικό γνώμονα ότι θέλει να μείνει πιστή σε μία βασική αρχή, ότι ο Αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι με αφορμή την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα esports θα δημιουργήσει σχετικό τμήμα. Έκανε ωστόσο σαφές ότι αυτό θα γίνει μέσα από θέσπιση κανόνων, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό το τμήμα θα αποτελεί μία διέξοδο και η ενασχόληση αυτή θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με τον βασικό προορισμό των αθλούμενων, τους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα esports που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και με τον συγκεκριμένο τομέα εκτός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποτελεί πλέον καθημερινότητα και για τις Παγκόσμιες ομοσπονδίες αθλημάτων και φυσικά για τη FIBA, η ΕΟΚ ακολουθεί και αυτή τη δράση.

Το σχετικό τμήμα που θα ιδρύσει η Ελληνική Ομοσπονδία, θα έχει πρωταρχικό στόχο τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων ενασχόλησης και τη δημιουργία ενός αυστηρού και αδιάλλακτου κώδικα. Το κύριο μέλημα είναι να κατανοήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις διεξόδους που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση και το μέτρο που απαιτείται σε αυτήν προκειμένου να «συνυπάρχουν» αρμονικά με τον βασικό προορισμό των αθλούμενων, που είναι οι αγωνιστικοί χώροι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.