Ικανοποίηση για τη διοργάνωση του 10ου Skiathos Trail Run

Με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες διαδρομών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρουν οι διοργανωτές το 10ο επετειακό Skiathos Trail Run, ο διεθνής ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη», που όπως συμπληρώνουν προσελκύει το δρομικό ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αθλητών κάθε χρόνο, πέραν των σταθερών επαναλαμβανόμενων οπαδών του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί φίλοι των αγώνων δρόμου  έτρεξαν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.

Τη φετινή επετειακή χρονιά, διοργανώθηκε και ο αγώνας 800 μ. Special Olympics Skiathos Run σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, στον οποίο συμμετείχαν άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό με τον αγώνα να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σκιαθίτης, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas, Ανδρέα Ποταμιάνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021.

Επιπλέον, μεταξύ των σκοπών του Skiathos Trail Run είναι να βοηθήσει τους νέους, κι όχι μόνο, της Σκιάθου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία και να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες μέσω του εθελοντισμού, βοηθώντας στην προετοιμασία και στη διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι, από φέτος ένα μέρος των εσόδων που προκύπτουν από χορηγίες κι εγγραφές θα προσφέρεται για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ολοκληρώνοντας, οι διοργανωτές σημειώνουν επίσης ότι: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βρετανού αθλητή που απεβίωσε λόγω ανακοπής, παρά την άμεση παρέμβαση και αδιάκοπη προσπάθεια των διασωστών και του γιατρού κου Εγνατιάδη και να ευχαριστούμε θερμά όλους για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά σας στην ομαλή  διεξαγωγή των αγώνων».

Συνδιοργανωτές των αγώνων για το έτος 2022 ήταν ο Δήμος Σκιάθου, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ Σκιάθου), η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου κι η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.

«Ανανεώνουμε το δρομικό ραντεβού μας για τις 21 Μαΐου 2023, στο 11ο Skiathos Trail Run!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.