Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στον virtual αγώνα για τη «Φλόγα»

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τη  «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών παιδιών  με νεοπλασματικές ασθένειες), τη διεύθυνση αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ- Δήμου Βόλου και  τον Κένταυρο-Βόλου, ο διαδικτυακός φιλανθρωπικός αγώνας «Τρέχω για τη Φλόγα Virtual», τα έσοδα του οποίου  διατέθηκαν  εξ’ ολοκλήρου  στη  στήριξη της  Φλόγας  Μαγνησίας.

Οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, εξ΄ αιτίας της πανδημίας, δεν επέτρεψαν τη διοργάνωση ενός αγώνα  με  ταυτόχρονη  παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην παραλία του Βόλου όπως γινόταν κάθε χρόνο. Έτσι ο αγώνας έγινε virtual,  δηλαδή εικονικά. Ο καθένας αφού έκανε ηλεκτρονικά την εγγραφή του και πρόσφερε 5 ευρώ στη Φλόγα, έτρεχε μόνος του στο διάστημα από 12 Δεκεμβρίου 2020 έως 15 Ιανουαρίου, καταγράφοντας  την απόσταση και το χρόνο του στο ρολόι ή το κινητό του. Στη συνέχεια  ανέβαζε το χρόνο  σε ηλεκτρονική φόρμα  του Κενταύρου ώστε να καταγραφεί στα αποτελέσματα.

Η ανταπόκριση  υπήρξε μεγάλη τόσο από αθλητές, συλλόγους και σχολεία όσο και από  πολίτες κάθε ηλικίας. Δρομείς κυριολεκτικά από όλη την Ελλάδα,  αλλά και από   το  εξωτερικό  έτρεξαν ή περπάτησαν, πέντε ή τρία χιλιόμετρα, κάποιοι και  παραπάνω, οπουδήποτε ήθελε ο καθένας,  από την παραλία έως και το βουνό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή στον αγώνα εκείνων, που, ενώ δεν το «έχουν» με το τρέξιμο, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά για να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια.

Όπως επισημαίνει ο ΣΔΥΒ-Κένταυρος: «Η συμμετοχή όλων ήταν συμβολική και ιδιαίτερα τιμητική για τον καθένα. Γι’ αυτό και δε θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους νικητές και στις επιδόσεις τους.  Άλλωστε   σκοπός του αγώνα δεν ήταν η ανάδειξη νικητών. Σε αυτόν τον αγώνα νικητές πρέπει να είναι τα παιδιά της «Φλόγας» αλλά και κάθε παιδί που δίνει αγώνα για τη ζωή του. Η καινούργια χρονιά ας φέρει σε όλους το πολυτιμότερο δώρο, υγεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.