Ικανοποίηση στον ΟΕΑ-ΝΑΒ για τις επιτυχίες κωπηλατών του

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι διοικούντες του ΟΕΑ-ΝΑΒ για τις επιτυχίες κωπηλατών και κωπηλατριών του τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία, όσο και για τις διακρίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Καστοριά.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ23 που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία, αθλητές του συλλόγου και μέλη της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας που επιλέχθηκαν μέσα από σκληρές δοκιμασίες και κοινόβια, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς αγώνες και να χαρίσουν μετάλλια στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 4η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ 55 χωρών. Κορυφαία επίδοση για αθλητή του ΟΕΑ-ΝΑΒ είναι αυτή, της επί σειρά ετών, παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αγγελικής Αραμπατζή, η οποία ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα του διπλού σκιφ κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στην έκτη θέση των τελικών τερμάτισαν οι αθλητές Ζωγράφος Δημήτρης στο αγώνισμα της δίκωπου άνευ πηδ. και οι αδελφές Βαρελοπούλου Ειρήνη και Ελένη στο διπλό σκιφ Ελαφρών βαρών.

Υπό το πρίσμα των συνθηκών της πανδημίας και κάτω από ιδιαίτερες καταστάσεις, πραγματοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στην λίμνη της Καστοριάς από 14 έως 18 Ιουλίου. Το 2021, όπως και το 2020 , το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σε μια φάση για όλες τις κατηγορίες, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι σύλλογοι με τον τρόπο λειτουργίας λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές από 28 σωματεία.

Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, με πολυπληθή αποστολή 35 αθλητών-τριών και 3 προπονητών συμμετείχε με ιδιαίτερη μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφερε να αποσπάσει 4 χρυσά μετάλλια, 8 αργυρά και 1 χάλκινο, διατηρώντας την υψηλή θέση του και την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά στην τελική πανελλήνια κατάταξη, κατακτώντας την 5η πανελλήνια θέση και χάνοντας την Τρίτη μόλις για ένα μετάλλιο.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου: «Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω covid κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, η προπονητική ομάδα του ομίλου που απαρτίζεται από τον Τεχνικό σύμβουλο Συμεών Σάμιο και την προπονήτρια Σοφία Τασιού, τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και με σκληρή δουλειά των αθλητών και των αθλητριών, κατάφεραν να διατηρήσουν το τμήμα κωπηλασίας σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις Πανελλήνιες επιτυχίες, όσο και από τις Διεθνείς, αφού και το 2021 επτά αθλητές, αθλήτριες ύστερα από αγώνες αξιολόγησης συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα.

Το ΔΣ συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά, τους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τασιού για την προσφορά τους στο άθλημα και την ποιοτική δουλειά που κάνουν τα τελευταία 9 χρόνια, καθιερώνοντας τον ΟΕΑ-ΝΑΒ σε ένα από τα κορυφαία ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Τέλος συγχαίρει και ευχαριστεί ιδιαίτερα τις οικογένειες όλων των αθλητών που επωμίζονται το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος της συμμετοχής στους αγώνες και προσφέρουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση τους στη λειτουργία του τμήματος Κωπηλασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.