Ημέρα αποφάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Super League, Super League 2 και ΕΠΟ συνεδριάζουν για τη μορφή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη νέα σεζόν

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς στο τέλος της ενδέχεται να γνωρίζουμε πως θα έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Περίπου 40 μέρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα στη Super League δεν είναι ακόμη σίγουρος ο αριθμός ομάδων που θα συμμετέχουν, καθώς πλανώνται διάφορα σενάρια αναδιαρθρώσεων στον αέρα. Η Super League, η Ένωση Super League 2 και τελευταία η ΕΠΟ θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν τη μορφή των πρωταθλημάτων την προσεχή σεζόν.

Super League για επικύρωση, μπαράζ, θεατές στα γήπεδα

Η αρχή γίνεται με την τηλεδιάσκεψη στη Super League, όπου στις 10 οι ΠΑΕ καλούνται να επικυρώσουν τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 και να ζητήσουν από την ΕΠΟ τον ορισμό του μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, θα επιμείνει στη θέση του ο συνεταιρισμός για πρωτάθλημα 14 ομάδων και τη νέα σεζόν, απορρίπτοντας κάθε πλάνο αναδιάρθρωσης. Τέλος, θα εξεταστεί και το ζήτημα των θεατών στο γήπεδο με την έναρξη της νέας σεζόν, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να περιμένει το επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η υγειονομική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Super League 2 για αναδιάρθρωση

Τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματίσει για τις 13:00 και η Ένωση Super League 2, προκειμένου να αποφασίσει για τι θα συμβεί με τα δύο πρωταθλήματά της τη νέα σεζόν. Η πρόταση που έχει καταθέσει για SL 18 ομάδων, SL2 16 ομάδων και FL 14 ομάδων δεν βρίσκει ανταπόκριση από τη μεγάλη κατηγορία και την ΕΠΟ, ενώ θα συζητηθούν εναλλακτικά σενάρια, αλλά και το σχέδιο για μια κατηγορία με δύο ομίλους.

ΕΠΟ για τις οριστικές αποφάσεις

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 17:00, με τηλεδιάσκεψη, αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Η Ομοσπονδία έχει τον τελικό λόγο για τις τρεις κατηγορίες και καλείται να ορίσει ή μη το μπαράζ ανόδου, και να δώσει οριστικές απαντήσεις για τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία. Ήδη έχει αποφασίσει να επεκτείνει την τρέχουσα σεζόν έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να διεξαχθεί και το μπαράζ, αλλά και ο τελικός Κυπέλλου.

Για τον τελικό, που έχει οριστεί στις 30/8, ίσως υπάρξει νέα συζήτηση και νέα απόφαση, μετά και από τη διαφωνία της FIFA και της UEFA.

Onsports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.