«Ημέρα Αθλητισμού» από τον Δήμο Σκιάθου

O Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ) διοργάνωσαν, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, την πρώτη «Ημέρα Αθλητισμού».

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής κατά την ανάληψη των καθηκόντων της από το 2019 ήταν η θέσπιση της «Ημέρας Αθλητισμού», κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid 19. H βράβευση πρέπει και θα αποτελέσει αθλητικό θεσμό για τον Δήμο Σκιάθου και μια ελάχιστη απόδοση τιμής στους αθλητές και στις αθλήτριες, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους, τιμούν τον τόπο τους κι αποτελούν πρότυπα της νέας γενιάς.

Ο Δήμος Σκιάθου βράβευσε αθλητικά σωματεία που κατά τις αθλητικές περιόδους 2019 -2022, είτε ανέβηκαν κατηγορία είτε είχαν διακρίσεις σε εθνικούς κα διεθνείς αγώνες, καθώς και αθλητές που κατέκτησαν 1η, 2η ή 3η θέση τόσο σε εθνικά όσο και σε διεθνή πρωταθλήματα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία, ο Δήμος προσκάλεσε όλα τα αθλητικά σωματεία και όλους όσους δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, για την ενεργό συμμετοχή και συμβολή τους στη διοργάνωση. Όλες οι πληροφορίες για τους αθλητές, εντός και εκτός νησιού, δόθηκαν από γονείς και αθλητικά σωματεία, κατόπιν έρευνας της Μαίρης Ντάλλα και του Μάρκου Βατζάκα, οι οποίοι ανέλαβαν εθελοντικά τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Σκιάθου  και τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό.

Τιμώμενο αθλητικό σωματείο ήταν ο Αθλητικός Όμιλος Σκιάθου (Α.Ο. Σκιάθου), ως  το πρώτο αθλητικό σωματείο που συστάθηκε στο νησί. Τιμήθηκε η πρώτη ομάδα του Α.Ο. Σκιάθου, η ομάδα του 1974.

Τιμήθηκαν όσοι έπαιξαν στις πρώτες ομάδες «Θαλασσοπούλια» και «Πανσκιαθικό» κατόπιν μαρτυριών από ηλικιωμένους, καθότι δεν υπάρχουν καταστατικά για αυτές τις ομάδες. Οι πληροφορίες δόθηκαν μετά από αίτημα, που απηύθυναν οι διοργανωτές στον Α.Ο. Σκιάθου, ως τιμώμενο σωματείο.

Τα βραβεία:

1)Βραβείο αθλητικής προσφοράς σε δύο αθλητές του τιμώμενου σωματείου Α.Ο. Σκιάθου, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Σκιάθο όμως ξέφυγαν από τα σύνορα του τοπικού πρωταθλήματος και έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

2)Βραβείο αθλητικής προσφοράς στην ομάδα των Εθελοντών Διασωστών (Βάση Ετοιμότητας Τμήμα Σκιάθου) για την  εθελοντική παρουσία τους σε όλα τα αθλητικά δρώμενα του νησιού.

3)Βραβείο καλύτερης ομάδας.

Βραβεύτηκαν οι συνθέσεις (ρόστερ) των ομάδων που κατέκτησαν 1η, 2η ή 3η θέση τις περιόδους 2019 έως 2022.

4)Βραβείο καλύτερης αθλήτριας

Βραβεύτηκαν αθλήτριες που κατέκτησαν  1η , 2η ή 3η  θέση σε περιφερειακά, εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα και αθλήτριες για την μοναδικότητά τους σε κάποιο αγώνισμα.

5)Βραβείο καλύτερου αθλητή

Βραβεύτηκαν αθλητές που κατέκτησαν 1η, 2η ή 3η θέση σε περιφερειακά, εθνικά ή διεθνή πρωταθλήματα.

Βραβεύτηκε, επίσης, και μία 4η θέση, ο αθλητής των Special Olympics Ηellas. Βραβείο απονεμήθηκε σε όλους τους αθλητές των Special Olympics για την αθλητική τους αγωνιστικότητα, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης όλων των αθλητικών σωματείων

Συνολικά απονεμήθηκαν:

14 τιμητικές πλακέτες σε όλα τα αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στον Δήμο Σκιάθου.

25 τιμητικές πλακέτες στη σύνθεση  (ρόστερ) του τιμώμενου αθλητικού σωματείου (Α.Ο. Σκιάθου) του 1974.

47 έπαθλα για τις συνθέσεις (ρόστερ) των διακριθέντων ομάδων του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου, ως βραβευμένο σωματείο της περιόδου 2019-2022.

46 συνολικά έπαθλα, ονομαστικά στις διακριθείσες αθλήτριες και στους διακριθέντες αθλητές.

800 αναμνηστικά της αθλητικής εκδήλωσης για όλους τους αθλητές των αθλητικών σωματείων του Δήμου Σκιάθου.

Ήταν μία σημαντική μέρα για τον αθλητισμό της Σκιάθου. Ο Δήμος ωστόσο είναι έμπρακτα δίπλα στους αθλητές κάθε μέρα. Από το 2019 έχουν γίνει μικρά και μεγάλα έργα στους αθλητικούς χώρους του Δήμου. H κατασκευή, επισκευή και συντήρηση  των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού ύψους 722.103,61€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, η αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου (παρκέ), η ανακαίνιση των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρουύψους 65.000,00 €. Από τον προϋπολογισμό του ΔΟΑΠΝ διέθεσε το ποσό των 92.362,84€ για, εργασίες ευπρεπισμού περιμετρικά των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αντικαταστάσεις κιγκλιδωμάτων, κατασκευή κύριας εισόδου, προμήθεια θερμοπομπών, προμήθεια αθλητικού υλικού για τα αγωνίσματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του στίβου, κατασκευή θεωρείου στο γήπεδο ποδοσφαίρου, υγρομονώσεις, προμήθεια φωτισμού στο κλειστό γυμναστήριο, προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού- απινιδωτών στα γήπεδα, Ο Δήμος υποστήριξε οικονομικά τα αθλητικά σωματεία με συνολική χρηματοδότηση ύψους 53.178,5€, συνδιοργανώνοντας αθλητικούς αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Skiathos Τrail Run, το Skiathos Palace Cup, το ΠΣΑΚ, το προπονητικό camp Σφαιρόπουλος, το tennis βετεράνων, το τουρνουά ποδοσφαίρου. Επίσης, για πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκαν από τον Δήμο τα αθλητικά σωματεία της Σκιάθου για τις μετακινήσεις των αθλητών σε αθλητικούς αγώνες με 13.766,37€. Συνολικά έως σήμερα 946.411,32 € είναι η επένδυση του Δήμου για τον αθλητισμό, για την μεγαλύτερη οικογένεια της Σκιάθου, την αθλητική οικογένεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.