Indian Wells-Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά

Ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστραλού Τζόρνταν Τόμπσον γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό με 6-7(0), 6-4, 6-7(5) μετά από 2,5 ώρες στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells.

Ο 28χρονος Αυστραλός, ο οποίος έφτασε στη μόλις δεύτερη νίκη κόντρα σε παίκτη Top-10 στην καριέρα του μετά από εκείνη του 2017 κόντρα στον Μάρεϊ, έβαλε τέλος στις πιθανότητες του Έλληνα πρωταθλητή  να ανέβει στο Νο. 1 του κόσμου μετά το Indian Wells και Maimi Open.

Στο ξεκίνημα ο Τόμπσον πίεσε το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει και τις τέσσερις προσπάθειες του Αυστραλού για break οδηγώντας το σετ στο tie-break. Ο Τσιτσιπάς έσωσε ένα break-point στο 3ο game διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1, διπλό break-point στο 9ο (5-4), αλλά κι ακόμα ένα στο 11ο. Στο tie-break τελικά κυριάρχησε o Τόμπσον.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα έγιναν λίγο για τον Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε με break, το πρώτο του στον αγώνα. Αμέσως όμως ο Τόμπσον έκανε το break-back ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει νέο break κάνοντας το 2-1 και στη συνέχεια να κάνει δικό του το σετ.

Στο τρίτο σετ , αμφότεροι ιδιαίτερα προσεκτικοί έφτασαν και πάλι στο tie-break με τον Τόμπσον να βγαίνει και πάλι νικητής σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Αυστραλός στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μαξίμ Κρεσί (ΗΠΑ) και Αλεχάνδρο Ταβίλο (Χιλή).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.