Εισήγηση Football League να παίξουν Τρίκαλα και Ηρακλής στη Super League 2

Τις αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με τον αριθμό των ομάδων της νέας Super League 2 αναμένει η Football League. Είναι πιθανό αυτός να αυξηθεί από 12 σε 14 και η τελική απόφαση θα παρθεί στις 22 Μαΐου στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Τα μέλη της Ένωσης Β’ Εθνικής στο Δ.Σ. της Τετάρτης (15/5) εξέφρασαν σαφή θέση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News που βρέθηκε στο συμβούλιο, εστάλη έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο εισηγούνται οι δύο πιθανές κενές θέσεις να καλυφθούν από τον 11ο και 12ο της βαθμολογίας της Football League.

Μάλιστα, η Ένωση Β’ Εθνικής στο έγγραφό της αναφέρει ότι σε μία τέτοια περίπτωση τα κενά που θα δημιουργηθούν στη νέα Football League μπορούν να αναπληρωθούν από τον 13ο και 14ο της βαθμολογίας, ώστε και τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα να γίνουν με 14 ομάδες.

Αυτή τη στιγμή στις θέσεις 11-12 βρίσκονται οι Ηρακλής, ΑΟ Τρίκαλα και στις 13-14 οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Ωστόσο, η επικύρωση για τις θέσεις 11-16 δεν έγινε για να μην υπάρξει οποιοδήποτε κώλυμα στην περίπτωση που η Ε.Ε.  της ΕΠΟ υιοθετήσει την πρόταση της λίγκας.

Βέβαια, αυτό που θέλει να γίνει η Φούτμπολ Λιγκ θα χαρακτηριστεί ως πραξικόπημα από τις πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής, αφού ουσιαστικά εισηγείται να μην παίξουν αυτές σε μπαράζ. Η διοργανώτρια αρχή λοιπόν της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας μέχρι φέτος εκφράζει ευσεβείς πόθους και σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ θα πάρει τις αποφάσεις.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.