Ισόπαλες 2-2 Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρος στο Μπέλφαστ

Για τον Όμιλο της Εθνικής μας

Η Κύπρος είδε τη νίκη να φεύγει από τα χέρια της στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο Μπέλφαστ και έμεινε στο 2-2 με τη Βόρεια Ιρλανδία. Παρά το ότι προηγήθηκε με 0-2 και φαινόταν ότι ήλεγχε το παιχνίδι, κατέρρευσε μετά το 70ό λεπτό, δέχτηκε πίεση και τελικά ισοφαρίστηκε.
Έτσι τα δύο γκολ του Ανδρόνικου Κακουλλή αρκούσαν τελικά μόνο για τον έναν βαθμό, που διατηρούν την Κύπρο στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League, ισοβαθμώντας με τη Βόρεια Ιρλανδία με 2 βαθμούς συγκομιδή.
Δικαιοσύνη στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στην Κύπρο κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο διεθνής επιθετικός της Ομόνοιας σκόραρε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάμπου Κυριάκου στο 32ο λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στην τρέχουσα διοργάνωση του Nations League.
Ήταν απονομή αγωνιστικής δικαιοσύνης, καθώς η Κύπρο ήταν καλύτερη της αντιπάλου της στο πρώτο 45λεπτο. Απειλήθηκε σοβαρά μόνο σε δύο φάσεις, με τον Χριστοδούλου να λέει όχι σε εκτός περιοχής και διαγώνιο σουτ αντιστοίχως των Ντέιβις (37’) και Μακμέναμιν (43’).
Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το δεύτερο γκολ με ωραία συνεργασία των Χριστοφή, Τζιωνή και Κακουλλή, με τον τελευταίο να σκοράρει σε κενή εστία στο 51’. Η κυπριακή ομάδα πήρε τα πάνω της και φαινόταν ότι θα έφτανε στην πρώτη νίκη της στην τρέχουσα διοργάνωση.
Ωστόσο, κατέρρευσε μετά το 70ο λεπτό, γεγονός καθόλου τυχαίο με την απόσυρση του Λαΐφη (69’). Χάθηκε η ηρεμία και στην πρώτη σοβαρή επίθεση των Βορειορλανδών ισοφάρισαν με τον ΜακΝέαρ στο 71’. Προηγήθηκε σειρά λαθών, με σοβαρότερη την γκάφα του Παναγιώτου (άφησε την μπάλα νομίζοντας πως θα βγει έξω και την πάτησε).
Το γήπεδο κατηφόρισε στη συνέχεια και ο Χριστοδούλου χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές. Η ισοφάριση… μύρισε από χίλια μίλια μακριά και τελικά, στο 90’+4 ήρθε ο Έβανς να τιμωρήσει την ομάδα μας, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.

Βόρεια Ιρλανδία: Κάρσον, Σπένσερ (69′ Μπράντλι), Μπάλαρτ, Έβανς, Μπράουν, ΜακΝέαρ, Ντέιβις, Τσαρλς (58′ Τόμπσον), Λάβερι (58′ Γουάιτ), Μακμέναμιν (69′ ΜακΓκιν), Λάφερτι.
Κύπρος: Χριστοδούλου, Γκόγκιτς, Λαϊφης (69′ Ν. Ιωάννου), X. Kυριάκου, Πίττας (46′ Παναγιώτου), Αρτυματάς, Κάστανος, Παναγιώτου, Τζιωνής (58′ Παπουλής), Χριστοφή, Κακουλλής (78′ Κατελάρης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.