Ισόπαλοι 1-1 Αλμυρός και Θησέας στο μαγνησιώτικο ντέρμπι

Ο Πέτσης του Θησέα ελέγχει την μπάλα και ο Μπαρούτας τον παρακολουθεί

Ισόπαλο έληξε το μαγνησιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Γ.Σ. Αλμυρού και Θησέα με σκορ 1-1 στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος», που έγινε κανονικά σήμερα Δευτέρα μετά την αναβολή του ματς την Κυριακή λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

πηγή φωτό: almyros.gr

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε χάρη σε τέρματα του Τζοβάρα στην εκπνοή του πρώτου μέρους και του Οικονόμου με πέναλτι στην αρχή του δεύτερου.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού έμεινε στην 4η θέση, έχοντας πλέον 16 βαθμούς, ενώ ο Θησέας, που είχε την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 10 και προωθήθηκε στην 6η θέση, την οποία μοιράζεται με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου, τον οποίον νίκησε στο Βελεστίνο, και με τη Στυλίδα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν  σε διάταξη 4-5-1 με τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Καρράς, Στουρνάρας, Παπακώστας, Μπαρούτας. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Βανγκέλι και Δημηνάς, επιτελικός ήταν ο Τσιώλης, στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Τσελεπής και Χατζής και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζοβάρας.

Ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε για τους φιλοξενούμενους σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Γιαουπλάρι, Μπόρα και Βαν ντε Γουΐχε, ενώ πλάγιοι μπακ-χαφ ήταν οι Δημητριάδης στ’ αριστερά και Καψιώτης στα δεξιά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Κοτζαθανάσης, εξτρέμ οι Πέτσης αριστερά και Αγιασιώτης στα δεξιά και φορ ο Φραγκογιάννης σε ένα 3-6-1.

Ο αγωνιστικός χώρος μπορεί να ήταν καλύτερος σε σχέση με την Κυριακή, που το ματς αναβλήθηκε, ωστόσο και πάλι σε κάποια σημεία η μπάλα κολλούσε. Ο Φραγκογιάννης από τη μεριά του Θησέα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο μοιραίος παίκτης, αφού δεν μπόρεσε να τελειώσει επιτυχώς τις φάσεις που βρέθηκε σε θέση βολής, με πιο ενδεικτική αυτή του ένατου λεπτού, όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σταυράκη.

Στο 17’ είχαμε μία αντίστοιχη φάση στα απέναντι καρέ, με τον Κεφαλά να νικά τον Τζοβάρα, αντιδρώντας σωτήρια, με τη φάση να ξεκινά από λάθος του Μπόρα, που προδόθηκε ωστόσο από τον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό γιατί στο γύρισμά του προς τα πίσω η μπάλα κόλλησε και το εκμεταλλεύτηκε ο φορ του Γ.Σ. Αλμυρού, ο οποίος ό,τι δεν κατάφερε σ’ αυτήν την περίπτωση, το έκανε στο 45’. Ο Τσιώλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Τζοβάρας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Θησέα, καθώς δόθηκε πέναλτι υπέρ του για χέρι που καταλογίστηκε στον Στουρνάρα σε σέντρα του Φραγκογιάννη, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να μην ασπάζεται αυτήν την απόφαση. Ο Οικονόμου ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όντας εύστοχος, με συνέπεια να ισοφαρίσει στο 47’ (1-1).

Η αντίδραση του Γ.Σ. Αλμυρού ήρθε με το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Τσελεπή στο 51’, που έφυγε άουτ κοντά στην εστία, αλλά και σε άλλες δύο περιπτώσεις.  Στο 57’ ο Τσιώλης έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Κεφαλάς έσωσε την εστία του, ενώ στο 58’ ο Τζοβαράς αστόχησε σε κεφαλιά.

Στο 69’ το σουτ του Τσιώλη πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκίκας έκανε ένα αδύναμο πλασέ με το αριστερό, με τον Κεφαλά να μην έχει πρόβλημα στην τελευταία φάση στο ματς του Αλμυρού, που στο 85’ κινδύνευσε, αφού ο Τσιουρής δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή από κοντά και να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Να σημειωθεί ότι στο 88′ υπήρξαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι πάνω στον Τζοβάρα, που δε δόθηκε.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Παπακώστας, Βανγκέλι, Δημηνάς, Τσιώλης (82’ Γκίκας), Τσελεπής (63’ Κοντοβάς), Χατζής (72’ Τιμπλαλέξης), Τζοβάρας

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Βαν ντε Γουΐχε, Γιαουπλάρι (46’ Τσιουρής), Μπόρας, Δημητριάδης, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Αγιασιώτης (74’ Γαλανόπουλος), Πέτσης (87’ Σφάκας), Φραγκογιάννης (64’ Παπαϊωάννου)

Η βαθμολογία με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

  1. Ολυμπιακός Βόλου 22 (22-2)
  2. Νίκη Βόλου 20 (23-3)
  3. Μετέωρα 17 (15-5)
  4. Γ.Σ. Αλμυρού 16 (11-6)
  5. ΑΟ Σελλάνων 11 (10-10)
  6. Θησέας 10 (8-12)
  7. Απόλλων Μακρυχωρίου 10 (8-12)
  8. Στυλίδα 10 (10-19)
  9. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 9 (11-10)
  10. Οικονόμος Τσαριτσάνης 8 (8-11)
  11. Πιερικός 8 (9-13)
  12. Αστέρας Ιτέας 7 (6-10)
  13. Φωκικός Άμφισσας 7 (5-13)
  14. Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (5-25)

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.