Ισοπαλία στη Ρόδο για τον Α.Σ. Βόλο 2004 με … διαιτητικό δάκτυλο

Φάση από τον αγώνα της Ρόδου

Για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, o Βόλος 2004 υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στη Ρόδο την προηγούμενη Κυριακή με αντίπαλο την ομάδα ΑΣ ΤΡΙΑΝΤΩΝ ΙΑΛΥΣΟΥ. Η ομάδα της Έλενας Κουσκούνη ταξίδεψε στη Ρόδο με πολλές βασικές απουσίες, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που διψούσε για τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Παρά τα προβλήματα ο Βόλος 2004 ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, αλλά είτε η αστοχία, είτε η ατυχία, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, αλλά και η πολύ καλή απόδοση της αντιπάλου τερματοφύλακα δεν επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να πετύχουν κάποιο γκολ. 

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κύλησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά η μπάλα τιμώρησε τις Βολιώτισσες, αφού σε μια φάση χωρίς προϋποθέσεις, η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε στο 80’ με μακρινό σουτ με 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου με ωραία ατομική ενέργεια της Κέκου που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ της Κατσιαβριά ήρθε το 1-1 και ο Βόλος 2004 έσωσε τον βαθμό. Παρά την υπερπροσπάθεια των παικτριών στις καθυστερήσεις να πετύχουν ακόμη ένα γκολ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, δεν τα κατάφεραν.

Ο Βόλο 2004 έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή κ. Χατζηαλεξίου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Κακή εντύπωση προκάλεσε και η συμπεριφορά γονιών από την εξέδρα που φώναζαν σε περίπτωση τραυματισμού παίκτριας μας να μην τηρηθεί το fair play, από τις παίκτριες της γηπεδούχου.

Να τονίσουμε ότι ο Βόλος 2004 ευχαριστεί τους υπευθύνους της ομάδας της Ρόδου για τη φιλοξενία τους και θα ανταποδώσουν στον δεύτερο γύρο στο παιχνίδι στον Βόλο.

Βόλος 2004: Τσιλίκα, Βέτσικα, Παπασακελλαρίου (αναγκαστική αλλαγή λόγου αδιαθεσίας, 65′ Ζαμπάκα) Ιωακειμίδου, Καρακάνα (75′ Βαϊνοπούλου), Κέκου, Κομνιώτη (55′ Κατσιαβριά), Ανδρέου, Νικάκη, Κυριάκου, Νεννέ

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας

Ο Βόλος 2004 εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας του αγώνα στη Ρόδο, που αναφέρει τα εξής:

“Την προηγούμενη Κυριακή η ομάδα μας ταξίδεψε στη Ρόδο, για να αντιμετωπίσει την ομάδα ΑΣ ΤΡΙΑΝΤΩΝ ΙΑΛΥΣΟΥ. Δυστυχώς όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει εκτός από την τοπική ομάδα και τον διαιτητή του αγώνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα μας έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και ιδιαίτερα από τον διαιτητή κ. Χατζηαλεξίου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο οποίος «έδειξε» να αγνοεί ή να «παραβλέπει» τους κανονισμούς που ορίζονται από τον ΚΑΠ. Γίναμε μάρτυρες πολλαπλών παραβάσεων τις οποίες χαρακτηριστικά αναφέρουμε παρακάτω:

α) ανέχθηκε το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων και σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα με τα σφυρίγματα του ευνοούσε ξεκάθαρα την γηπεδούχο ομάδα.

β) ο παρατηρητής που ήταν ορισμένος δεν προσήλθε ποτέ στο γήπεδο και βάσει του άρθρου 13 του ΚΑΠ, έπρεπε κοινή συναινέσει των δύο ομάδων να ορισθεί παρατηρητής και σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία έπρεπε ο παρατηρητής να ορισθεί μετά από κλήρωση. Οι συνοδοί της ομάδας μας δεν ερωτήθηκαν ποτέ και δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο παρατηρητής αγώνα, αφού το όνομα του δεν αναφέρεται πουθενά στο φύλλο αγώνα, ούτε έχει υπογραφεί από τον παρατηρητή. Για το θέμα ενημερωθήκαμε μετά τη λήξη του παιχνιδιού σε μια αποστροφή του λόγου του διαιτητή.

γ) δεν γνώριζε τι ορίζει ο ΚΑΠ στη περίπτωση προπονητή που δεν έχει στην κατοχή του την πιστοποίηση της ΕΠΟ. Επέτρεψε στον προπονητή του Ιάλυσου να καθίσει στον πάγκο μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας τριετίας. Και με βάσει τον ΚΑΠ, αν και αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ως βοηθός, θα έπρεπε επίσης να διαθέτει δελτίο πιστοποίησης.

δ) παράλληλα στα τελευταία λεπτά κάποιοι ανεγκέφαλοι πετούσαν μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετατρέποντας τον σε τραπέζι μπιλιάρδου, κάνοντας καθυστερήσεις και προκαλώντας εκνευρισμό στις παίκτριες της ομάδας μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν υπήρχαν μπάλες στο κέντρο του γηπέδου, όπως προβλέπεται και περιμέναμε την επιστροφή από τις μπάλες που είχαν βγει εκτός γηπέδου.

Για τα παραπάνω επισυνάπτουμε αποσπάσματα από το φύλλο αγώνα όπως μας παραδόθηκε μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Να τονίσουμε ότι η ομάδα μας δεν έχει κανένα παράπονο από τους υπευθύνους της τοπικής ομάδας τους οποίους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στο ματς του δεύτερου γύρου στον Βόλο”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.