Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στη Θεσσαλία στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος OPTIMIST & LASER 4,7

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται το επόμενο τετραήμερο, ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος OPTIMIST & LASER 4,7 και πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Επαναστατικές διαδρομές – Τιμή στους Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή».

Συγκεκριμένα, στις 29 και 30 Μαΐου στο Βελεστίνο και τις Μηλιές, με πρωτοβουλία της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και με ευκαιρία τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διήμερη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο ««ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021 – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκτός της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου, εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου και Λεωνιδίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκδήλωσης αυτή περιλαμβάνει μοτοπορείες, επισκέψεις ιστορικών σημείων, ομιλία στο Βελεστίνο, εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Μηλεών και απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση που έχει την έγκριση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό και με την τήρηση από την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου, όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, η  Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) , ενώ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου παραχώρησε τον χώρο.

Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Είναι προγραμματισμένοι αγώνες της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πρόκριση για την εθνική ομάδα στις κατηγορίες optimist ηλικίας από 8 έως 15 χρονών και laser 4,7 από 14 έως 17 χρονών. Θα συμμετέχουν 6 όμιλοι, περίπου 80 αθλητές.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «πρόκειται για δύο εκδηλώσεις σημαντικές με ιδιαίτερη αξία η κάθε μία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι παρούσα και σε αυτές τις εκδηλώσεις με ουσιαστική στήριξη και ευχόμαστε και στις δύο εκδηλώσεις καλή επιτυχία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.