Ιστορική νίκη της Εθνικής γυναικών στο γήπεδο του ΟΦΗ

Την πρώτη της ιστορική νίκη στο UEFA Nations League πέτυχε η Εθνική Γυναικών, επικρατώντας της Ουκρανίας με 2-1 στο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, μπροστά σε περισσότερους από 2.500 φιλάθλους.

Παρότι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ της Καλίνινα μόλις στο 3ο λεπτό, οι διεθνείς μας έδειξαν ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές και πέτυχαν την ολική ανατροπή.

Στο 36ο λεπτό με το γκολ από κεφαλιά της Μάρκου έπειτα από εκτέλεση φάουλ της Σιδηρά έγινε το 1-1, ενώ στο 45’+1′ η κεφαλιά της Σπυριδωνίδου πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της Σάμσον.

Τελικά το δεύτερο γκολ ήλθε στο 72ο λεπτό. Σε αντεπίθεση της Εθνικής η Γεωργαντζή έδωσε την ασίστ στην Σπυριδωνίδου, η οποία πλάσαρε εύστοχα (2-1).

Για να διατηρηθεί το 2-1, χρειάστηκε και η συνδρομή της Νάση, η οποία πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Την προσεχή Τρίτη η Ουκρανία θα φιλοξενήσει (ως τυπικά γηπεδούχος) την Ελλάδα στο ίδιο γήπεδο, το “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League.

Ελλάδα: Νάση, Πατερνά, Παλαμά (78′ Μωραΐτου), Σιδηρά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Κόγγουλη (15′ Παπαδοπούλου, 70′ Γεωργαντζή), Σπυριδωνίδου, Γιαννακά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.