Ιταλική … παρέλαση στο ΟΑΚΑ, 3-0 την ανύπαρκτη Ελλάδα

Τρεις κλάσεις ανώτερη η εθνική Ιταλίας έκανε… παρέλαση στο ΟΑΚΑ, «καθαρίζοντας» την Ελλάδα με 3-0 από το 23’ μέχρι το 33’.

Αυτή η φουλ νεανική, σούπερ επιθετική και γεμάτη «φρεσκάδα» βερσιόν της Ιταλίας ήταν και μία και δύο και τρεις κλάσεις πιο πάνω… Ξεκάθαρα. Και χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο με την Ελλάδα, για να το επιβεβαιώσει σε απόλυτο βαθμό στο γήπεδο, φτάνοντας σε μία εμφατική νίκη με 3-0 στο ΟΑΚΑ!

Νίκη που εδραιώνει την ιταλική ομάδα στην κορυφή του 10ου ομίλου με εννιά βαθμούς και πλέον η ελληνική ομάδα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, ειδικά στην έδρα της, εάν θέλει να διεκδικήσει τη 2η θέση. Αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Τρίτης (11/6) με την Αρμενία, ξανά στο ΟΑΚΑ.

Με ένα μπερδεμένο σχήμα στο πρώτο μέρος με τον Σιόβα αμυντικό χαφ, τον Φορτούνη μόνο στην επίθεση και τον Ζέκα δεξί μπακ ,από το 20’ και μετά η Ελλάδα άρχισε να χάνει πλήρως την κατοχή μπάλας και μέτρα μέσα στο γήπεδο. Μετά από μία… χλιαρή ευκαιρία κι ένα σουτ του Σιόβα στο 19’ που μπλόκαρε ο Σιρίγκου, η ιταλική «μηχανή» άρχισε να… φορτώνει από τη μέση και φτάνοντας με 4 και 5 παίκτες κάθε φορά σε απόσταση… βολής απ’ τα ελληνικά καρέ.

Στο 21’ ο Μπελότι σούταρε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, αφού απέφυγε από θέση μέσα αριστερά με καταπληκτική ντρίμπλα και σπριντ τον Μανωλά, γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή προς τα πίσω κι ο επερχόμενος Μπαρέλα δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Πριν προλάβει να συνέρθει καλά-καλά η ελληνική ομάδα, η «σκουάντρα ατζούρα» έκανε και το 0-2, στο 30’ με ακόμη μία υποδειγματική κόντρα μπάλα. Ο Ινσίνιε πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα από τον Σάμαρη, έφυγε κατά μέτωπο κι αφού είδε το κενό που του άφησε ο Μανωλάς δε δίστασε να το πάρει πάνω του και να «γράψει» με ένα υπέροχο διαγώνιο πλασέ το δεύτερο ιταλικό γκολ.

Στο 33’ από κόρνερ της Ιταλίας, η μπάλα έφτασε σε δεύτερο χρόνο στον Έμερσον, ο οποίος τη «σέρβιρε» με υποδειγματική σέντρα προς τον Μπονούτσι που είχε μείνει ψηλά κι ο στόπερ της Γιουβέντους, σαν σε… προπόνηση έκανε με κεφαλιά το 0-3, κόντρα στην ελληνική ομάδα, που έμοιαζε να έχει παραδώσει… πνεύμα.

Στο 43’ η ελληνική άμυνα «ξέχασε» τον Μπαρέλα, ο Μπάρκας όμως τον σταμάτησε γλιτώνοντας τα… πολύ χειρότερα, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Ινσίνιε.

Οι δύο ευκαιρίες της Ελλάδας

Στο β’ μέρος οι δύο γρήγορες αλλαγές του Αναστασιάδη, με την είσοδο των Σιώπη, Μαυρία αντί των Κουρμπέλη, Κολοβού, με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Ζέκα στα χαφ, «τακτοποίησαν» λίγο την κατάσταση στον άξονα της Ελλάδας. Όμως απ’ την άλλη η Ιταλία μείωσε κατά πολύ την πίεσή της, αφού είχε αυτό που ήθελε στα χέρια της κι αυτό που έκανε ήταν μία απλή «διαχείριση» του αγώνα.

Στο 68’ ο Φορτούνης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, καθώς έπιασε ένα «γεμάτο» σουτ έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Σιρίγκου έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κι απέκρουσε στη γωνία του, διατηρώντας το «μηδέν» για την ιταλική άμυνα.

Επτά λεπτά αργότερα η Ιταλία έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, μετά από ωραία ασίστ του Κιέζα προς τον Ινσίνιε, όμως ο Μπάρκας με αυτοθυσία κράτησε το σκορ στα όρια του 0-3.

Στο 77’ ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε τον Μασούρα σε τετ-α-τετ, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν «εκτέλεσε» με το δεξί, πήγε να επιστρέψει τη μπάλα στον Φορτούνη, αλλά τον σταμάτησε η ιταλική άμυνα.

Στο 81’ ο Κιέζα έστειλε την μπάλα στο σκέπαστρο του… Καλατράβα από γύρισμα του Μπελότι, ενώ στο 86′ ο Μπάρκας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε «οβίδα» του Φλορένζι. Αντίστοιχα εξαιρετική ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ της ΑΕΚ στο πλασέ του Ινσίνιε στο 88′.

Την κίτρινη κάρτα του Αγγλου διαιτητή Άντονι Τέιλορ, αντίκρισαν για την Ελλάδα οι Σάμαρης, Μασούρας και για την Ιταλία ο Βεράτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σταφυλίδης, Σιόβας, Κουρμπέλης (46’ Σιώπης), Σάμαρης (77’ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46’ Μαυρίας).

ΙΤΑΛΙΑ: Σιρίγκου, Φλορένζι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (68’ Ντε Σίλιο), Βεράτι (81’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Κιέζα, Ινσίνιε, Μπελότι (84′ Μπερναντέσκι).

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.