Ήταν μπροστά με δέκα στο 25’ η Νίκη, αλλά έχασε με 81-69 στη Βούλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ήττα από τον Πρωτέα για την 19η αγωνιστική της Elite League

Ένα καταστροφικό διάστημα από το 25’ έως το 32.30’, κατά το οποίο έμεινε άποντη, στοίχισε κατά κύριο λόγο στη Νίκη, που έχασε από τον Πρωτέα στο κλειστό της Βούλας «Γ. Γεννηματάς» με 81-69 για την 19η αγωνιστική της Elite League.

Η Νίκη, που πλέον βρίσκεται στο 4-13, προσπάθησε να δείξει από την αρχή τα δόντια της και μετά το 0-5 με τρίποντο του Μπακέα και δίποντα των Τσουμάνη και Βλαχογιάννη προηγήθηκε 0-7, επαναλαμβάνοντας το +7 (4-11) πεντέμισι λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, που έληξε με τη βολιώτικη ομάδα προηγούμενη με 15-20.

Μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου όλα λειτουργούσαν «ρολόι» για τη Νίκη, που μ’ ένα 0-8 σερί με δίποντο του Κοντοστάθη και πέντε διαδοχικούς πόντους του Φιλοξενίδη, που έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι στο 25’, η Νίκη πήρε την πρώτη διψήφια διαφορά (+11), με το ταμπλό να γράφει 22-33.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, αλλά η Νίκη συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και με βολές του Τσουμάνη στα 22’ διαμορφώθηκε το 33-40 του πρώτου μέρους.

Η διαφορά αυτή αυξήθηκε υπέρ της Νίκης, με τον Τάιλερ Τζόνσον στα 4.53’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να πετυχαίνει ένα προσωπικό καλάθι και να γράφει το 43-53 στα 5.15’.

Ως τα 3.05’ ο Πρωτέας Βούλας ολοκλήρωσε σερί 7-0 για το 50-53, ο Στέφανος Τύμπας πήρε τάιμ άουτ, αλλά η Νίκη κι άλλους τέσσερις αναπάντητους ως το 1.03’, με τον Κουφόπουλο να ολοκληρώνει αιφνιδιασμό σ’ αυτό το σημείο και να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς στον Πρωτέα Βούλας με 54-53!

Μάλιστα με την εκπνοή ο Μιλιντίγεβιτς σε νέο αιφνιδιασμό έγραψε το 56-53 στο 30’, με τον Πρωτέα να μη δέχεται ούτε πόντο για πάνω από πέντε λεπτά, στηριζόμενος στην πολύ πιεστική του άμυνα, που έφεραν πολλά λάθη από την πλευρά της Νίκης, που είχε τέσσερα λάθη στο 20’ και δέκα στο τέλος της 3ης περιόδου, η οποία είχε επιμέρους σκορ 23-13.

Η Νίκη κατάφερε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι μετά τα 5.15’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου στα 7.35’ πριν το τέλος του αγώνα πάλι με τον Τζόνσον, έχοντας μείνει άποντη για επτάμισι λεπτά (58-55)!

Ο Τσουμάνης στα 3.59’ μείωσε μόνος στον αιφνιδιασμό σε 63-59, με τη Νίκη να συνεχίζει να είναι μέσα στο ματς. Ο ίδιος με 1/2 βολές μείωσε σε 63-60 στη συνέχεια, αλλά ο πρώην παίκτης Νίκης, Αντώνης Καραγεωργίου, σημείωσε τρίποντο και τον μιμήθηκε και ο Μιλιντίγεβιτς στα 3.20’, στέλνοντας για πρώτη φορά τον Πρωτέα στο +8 (68-60).

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το πάνω χέρι και το επιβεβαίωσαν, επικρατώντας τελικά με 81-68 και φτάνοντας σε ρεκόρ 12-6, με τη Νίκη να πετυχαίνει μόλις 15 πόντους στα τελευταία 15 λεπτά.

Δεκάλεπτα: 15-20, 33-40, 56-53, 81-69

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Καλαμπάκος): Πέτεγουεϊ 14 (2), Μιλεντίγεβιτς 12 (1), Ρις 9, Κουφόπουλος 8, Κόης 5 (1), Δέλγας 7 (1), Πετανίδης 2, Μπέλη 15, Καραγεωργίου 6, Βουλγαρόπουλος 3

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Τύμπας): Τζόνσον 19 (1), Κοντοστάθης 2, Παπαδόπουλος, Μπαλόπουλος, Φιλοξενίδης 13 (3), Μαντίκος 5 (1), Σπανόπουλος, Πρίφτης, Βλαχογιάννης 8, Μπακέας 5 (1), Νίκολης, Τσουμάνης 17 (1).

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.