Ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου στα Ιωάννινα με 78-69

Πηγή φώτο: epirusbasket.gr

Αν και πάλεψε και σε διάφορα σημεία του αγώνα είχε και το προβάδισμα στο σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα κατάφερε στα Ιωάννινα απέναντι στον τοπικό ΣΚ, από τον οποίο και γνώρισε την ήττα με σκορ 78-69, για τη δωδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 15-8 μέχρι το 4ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να επανακάμπτουν και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ λίγο αργότερα, ωστόσο με τρίποντο του Καραμήτσου ο Ολυμπιακός Βόλου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 21-19.

Η εικόνα δεν ήταν ίδια στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Γιαννιώτες να βασίζοντται στην άμυνα, και τους Μπόγδανο-Ίλτσογλου να παλεύουν και να κρατάνε τη διαφορά είτε σε χαμηλά επίπεδα ή ακόμη και να ισοφαρίζουν (31-31). Όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που ήθελαν για να βρεθούν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 42-37.

Στην τρίτη περίοδο και ενώ άρχισαν τα παράπονα από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου για τη διαιτησία, τα οποία κορυφώθηκαν στη συνέχεια, ο ΣΚ Ιωάννινα έφτασε τη διαφορά στο +14 (56-42), για να κάνει ο Ολυμπιακός Βόλυ την αντεπίθεσή του με τον Μπόγδανο, αλλά και τους γηπεδούχους να απαντούν με δύο τρίποντα του Ξιούρα και να κλείσει έτσι το τρίτο δεκάλεπτο (65-52).

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στους οκτώ πόντους στο 35′ (67-59), και λίγο αργότερα ήρθε η φάση που ουσιαστικά ψαλίδισε τις ελπίδες για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Ενώ το σκορ ήταν 71-63, ο Μπόγδανος επιχείρησε το σουτ τριών πόντων και αντί για φάουλ πήρε τεχνική ποινή(!), με τους διαιτητές να θεωρούν ότι εκβίασε το φάουλ, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν ότι όχι ένας αλλά δύο παίκτες των γηπεδούχων έπεσαν πάνω στον παίκτη τους! Παράλληλα ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου δέχθηκε και αυτός τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, με τον Ξιούρα να είναι εύστοχος στις βολές (73-63) και να ακολουθεί ένα τρίποντο του Σωτηράκη που ουσιασιικά έκρινε τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 42-37, 65-52, 78-69

ΣΚ Ιωάννινα (Παπαδόπουλος): Ζαμπέτης 4, Ματσάγγας 2, Δουρούκης 11 (3), Τσιτσώνης, Βάσης 5 (1), Ξιούρας 13 (3), Σωτηράκης 15 (2), Τσιρώνης 4, Μπάλλας 24 (1)

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Μπεκρής 2, Ίλτσογλου 19(2), Καραμήτσος 4 (1), Μπόγδανος 23, Μπουσκολίτης 5 (1), Σκαμάγκας 2, Ευτυχίδης 4, Μούμογλου 10 (2)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.