Ήττα μετά από έξι αγωνιστικές για τη Νίκη, έχασε 2-0 από τον Ιωνικό

Κάρδαρης και Ν. Κρητικός διεκδικούν την μπάλα

Η Νίκη μετά από έξι αγωνιστικές γνώρισε και πάλι ήττα, αυτή τη φορά από τον Ιωνικό εκτός έδρας με 2-0. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα του Στάικου Βεργέτη υστέρησε, αντιθέτως είχε καλό αγωνιστικό πρόσωπο γενικότερα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 0-1, αλλά πλήρωσε δύο αδράνειες στην άμυνά της στο 68’ και το 87’, δίνοντας την ευκαιρία σε Βλαχομήτρο και Στέλιο Κρητικό να σκοράρουν και διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων, που κέρδισαν, γιατί απλά ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Ιωνικός είχε στο τέρμα τον Κουρεπίνη, ενώ στην άμυνα με φορά από δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Μουστάκης , Ιωάννου, Φουρλάνος και Πολίμος. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν Γκοτσούλιας και Νίκος Κρητικός, ενώ η τριάδα πίσω από τον φορ Στέλιο Κρητικό ήταν ο Σμυρλής στα δεξιά, ο Βλαχομήτρος στ’ αριστερά και ο Κουιρουκίδης στον άξονα.

Τερματοφύλακας για τη Νίκη ήταν ο Μάνος Αποστολίδης, ο οποίος είχε μπροστά του τετράδα στην άμυνα τους Τσιμπούκα και Σ. Κυριακίδη στα δεξιά και αριστερά και τους Βοσκόπουλο και Αλιατίδη στο κέντρο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Μπιτσάκος, δεκάρι ο Ντομίνγκεθ, αριστερά ο Κρουθ, δεξιά ο Κάρδαρης, που επιλέχθηκε να παίξει στη μεσαία γραμμή, και κλασικός προωθημένος ο Μπαταγίνι.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 11’ έχασε την πρώτη του πολύ καλή ευκαιρία με την  ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σμυρλή μετά από κόρνερ από τα αριστερά  να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι από τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων, που κακώς ήταν αφύλακτος ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή.

Στο 24ο λεπτό ο Κρουθ εκτέλεσε φάουλ και γέμισε προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο  Στέλιος Κρητικός που είχε οπισθοχωρήσει, απομάκρυνε με το κεφάλι, η  μπάλα έφτασε στον Μπαλάφα που έκανε γέμισμα και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ο Μπαταγίνι προσπάθησε να κάνει το ανάποδο ψαλιδάκι, αλλά έπιασε αέρα.

Στο 27’ χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη με το Κρουθ να αδειάζει τον Μουστάκη από την αριστερή πλευρά, όπως επιτίθεται η Νίκη, και να βγάζει τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου μόνος ο Μπαλάφας έκανε με τη μία το αριστερό σου και πάνω στη γραμμή απέκρουσε πολύ δύσκολα με τα πόδια ο γκολκήπερ  Κουρεπίνης, αποσοβώντας το 0-1.

Στο 31’  η άμυνά της Νίκης αδράνησε, αλλά ο Κουιρουκίδης  έκανε ένα αδύναμο σουτ από καλή θέση πάνω στον Βοσκόπουλο, ο οποίος για καλό και για κακό έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από σύγχυση στην περιοχή του Ιωνικού από θέση βολής ο Ντομίνγκεθ έκανε το πλασέ, αλλά έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε δύσκολα ο Κουρεπίνης.

Στο 38’ η Νίκη στάθηκε τυχερή, όταν ο Σμυρλής έκανε ένα διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά, το οποίο απέκρουσε ο Αποστολίδης, ο Στέλιος Κρητικός πήρε το ριμπάουντ και ουσιαστικά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 60’ ο Σμυρλής ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή, αλλά βγήκε γρήγορα ο Αλιατίδης πάνω του και έβαλε την κόντρα στο σουτ που έκανε ο αντίπαλός του, με συνέπεια να έχουμε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά είχαμε μία σπουδαία φάση για τη Νίκη, που αναπτύχθηκε σωστά και με την μπάλα κάτω, με τον Σάββα Κυριακίδη να κάνει συρτή σέντρα και στο ύψος του πέναλτι ο επερχόμενος Ντομίνγκεθ φάτσα με το γκολ έκανε το σουτ σε πόδια αμυνομένων. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν έγινε το 0-1, αλλά στο 68’ είχαμε το 1-0. Ο Μουστάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μάναλης με πλάτη προς την εστία έστειλε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Βλαχομήτρος ήρθε στην πλάτη του Βοσκόπουλου, τσίμπησε την μπάλα και από κοντά έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, που κατέληξε στην κλειστή αριστερή γωνία του Αποστολίδη, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι η Νίκη, ενώ έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, δέχθηκε το γκολ και έμεινε πίσω στο σκορ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τέρμα οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού το αφιέρωσαν στον χειρουργημένο συμπαίκτη τους Μακρίδη, σηκώνοντας τη φανέλα του και δείχνοντάς την του στην κάμερα της ΕΡΤ3.

Η Νίκη προσπάθησε να πιέσει και το έκανε ορθολογικά, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε ευκαιρίες. Τελικά στο 87’ σε μία στιγμή από τις λίγες που ο Ιωνικός πέρασε το κέντρο μετά το 1-0 σε κόντρα επίθεση, ο Πολίμος ξεπέρασε τον Κάρδαρη, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Στέλιος Κρητικός με τακουνάκι στον αέρα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστολίδη και με θαυμάσιο τρόπο έκανε το 2-0, σφραγίζοντας το τρίποντο για τον Ιωνικό.

Στο 91’ το ανάποδο ψαλίδι του Μπαταγίνι δε βρήκε στόχο και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ιωνικό να αποσπάται κατά πέντε βαθμούς από τη Νίκη.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Νίκης δεν έγινε δεκτή και με τις καλύτερες διαθέσεις, όταν έφτασε στο γήπεδο, και είχαμε κάποια “πολεμικά” σκηνικά με προπηλακισμούς, τη στιγμή που στον πρώτο γύρο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Μουστάκης, Ιωάννου, Φουρλάνος, Πολίμος, Γκοτσούλιας, Νίκος Κρητικός, Σμυρλής (66’ Ματσούκας), Βλαχομήτρος (84’ Κολλαράς), Κουιρουκίδης (64’ Μάναλης), Στέλιος Κρητικός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Τσιμπούκας (58’ λ. τρ. Καμπαγέρο), Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος (76’ Οικονομίκος), Ντομίνγκεθ, Κρουθ, Κάρδαρης, Μπαταγίνι

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.