Ήττα σοκ με 0-2 για τον Ολυμπιακό Β. από τη Βέροια, που έπαιζε με δέκα από το 52’

Οι δυο αρχηγοί, Μπουτζίκος και Βεργώνης, με το διαιτητικό τρίο στο ματς της Φιλιππούπολης

Σόκαρε τον Ολυμπιακό Β. η Βέροια, νικώντας τον με 0-2, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 52’, σκοράροντας τα δύο της τέρματα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης δίκαια με δύο πανέμορφα γκολ του Πασά στο 84’ και το 89’, με τη «Βασίλισσα του Βορρά» να είναι πραγματική ομάδα στο γήπεδο και να έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

Ειδικά, όταν έμεινε με δέκα στην αρχή της επανάληψης λόγω αποβολής του Πέντα, οργανώθηκε σωστά αμυντικά απέναντι σε έναν Ολυμπιακό Β., που με παίκτη παραπάνω έδειξε αδυναμία να πιέσει σωστά και να δημιουργήσει φάσεις, αφού τις περισσότερες φορές πλην μίας εξαίρεσης στο 60’ με τον Σκοπελίτη, δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή της Βέροιας. Οι φιλοξενούμενοι την κατάλληλη στιγμή «χτύπησαν» με δύο γκολ της χρυσής αλλαγής του Θεοδοσιάδη και έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό.

Η Βέροια μπορεί να είχε κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, αλλά ευκαιρίες δεν έκανε, αφού ο Ολυμπιακός Β. ήταν καλός αμυντικά και δεν κινδύνευσε, ωστόσο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πιέσουν την αντίπαλό τους. Το έκαναν μόνο στο πρώτο τέταρτο, αλλά χωρίς να προβληματίσουν ιδιαίτερα, με το 0-0 να είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του 45λεπτου.

Στο 13’ η κεφαλιά του Τσιάρα σχεδόν από το ύψος του πέναλτι πέρασε πολύ άουτ, το ίδιο και το σουτ εκτός περιοχής του Ράντι στο 21’, ενώ η κεφαλιά του Βεργώνη αποκρούστηκε στο 45’ από τον Μακρυωνίτη, που δέχθηκε επιθετικό φάουλ πάνω στη φάση από τον Σιμόνι.

Ο Ολυμπιακός, που δεν ικανοποίησε στο πρώτο μισό, μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη επιθετική λογική στο παιχνίδι του στην επανάληψη. Στο 47’ ο Ράντι εκτέλεσε φάουλ και ο Φαζός έκανε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Βοσνιάδης. Στο 52’ δόθηκε δεύτερη κίτρινη, που ισοδυναμούσε με κόκκινη στον Πέντα για φάουλ πάνω στον Στεφάνοβιτς, αλλά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η ομάδα του Θωμά Γράφα δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αφού δημιούργησε μόνο μία μεγάλη φάση στο 60’.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας λοιπόν καταγράφηκε η σπουδαία απόκρουση του Βοσνιάδη στην αριστερή του γωνία σε σουτ μέσα από την περιοχή του Σκοπελίτη. Στο 63’ ο Ρόκας δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά το σουτ πέρασε άουτ, ενώ με σχετική ευκολία εξουδετέρωσε το σουτ εκτός περιοχής του Ράντι στο 69’ ο γκολκήπερ της Βέροιας.

Στο 74’ ο Σιμόνι μόνος με τέσσερις εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ σε σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 76’ μετά από σκαστό σουτ από τον Σκοπελίτη, δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Ντούνης. Στο 77’ νέο αξιόλογο σουτ από τον Σκοπελίτη από τον άξονα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον τερματοφύλακα Βοσνιάδη να τα βάζει με τους συμπαίκτες του, που άφησαν τον Βολιώτη παίκτη να τελειώσει τη φάση.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός Β. παρουσιάστηκε βραχυκυκλωμένος και στο  79’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Βέροια με τον Πασά, που άδειασε με προσποίηση την τον Βοσνακίδη και πλάσαρε από ιδανική θέση, αλλά σαν από μηχανής Θεός ο Φαζός έβαλε το πόδι του και γλίτωσε την ομάδα του. Ό,τι δεν έκανε ο Πασάς σ’ αυτό το λεπτό το έκανε στο 84’. Μετά από κλέψιμο που στον χώρο του κέντρου, σε ντρίμπλα που επιχείρησε ο Κουτσιανικούλης, τροφοδοτήθηκε ο Πασάς, που βγήκε μόνος με τον Μακρυωνίτη και με θαυμάσιο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του και από εκεί στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 85’ ο Ολυμπιακός Β. προσπάθησε να αντιδράσει με τον Κουτσιανικούλη, που σούταρε από μακριά λίγο άουτ, με τον Βοσνιάδη ωστόσο να ελέγχει απόλυτα, ενώ στο 89’ «χτύπησε» πάλι ο Πασάς σε αντεπίθεση με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, που κατέληξε στα δίχτυα της ερυθρόλευκης εστίας.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν οι Βεροιώτες είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι πάνω στον Κανούλα σε σπρώξιμο του Βοσνακίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός (89’ Πόζογλου), Βοσνακίδης, Τσιάρας (73’ Ντούνης), Ρόκας, Στεφάνοβιτς (62’ Κουτσιανικούλης), Ράντι, Σκοπελίτης, Τσίτας

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Μπλέτσας, Βεργώνης (77’ Πασάς), Πέντα, Σιμόνι, Μεληκιώτης (63’ Σκαθαρούδης), Κανούλας

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.