Ήττα στην πρεμιέρα από τον ανώτερο ΠΑΟ για τις κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Υπέκυψαν στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού (ο οποίος διαθέτει τρεις παίκτριες σε ομάδες της Α1) τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου, γνωρίζοντας την ήττα με 78-40. Σίγουρα, ο ΠΑΟ ήταν και παραμένει ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος και η εμφάνιση των κοριτσιών του Ολυμπιακού Βόλου κρίνεται ως θετική.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ, μιας και δεν κατάφεραν να αντέξουν τόσο στην πιεστική άμυνα από τις «πράσινες» όσο και στην επιθετική ευστοχία που είχε η ομάδα του ΠΑΟ. Η Βασιλική Σιουμουρέκη ήταν η πρώτη σκόρερ για την ομάδα των Παπαθανασίου-Δέρβου με 23 πόντους, ενώ ακολούθησε η Κοτοπούλη με 7. Τα πολλά λάθη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η αδυναμία να ελέγξουν τα ριμπάουντ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ήταν οι κύριοι λόγοι που δημιουργήθηκε η μεγάλη διαφορά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Επίσης, οι «πράσινες» κατάφεραν να «κλειδώσουν» την Βασιλική Σιομουρέκη, η οποία κατάφερε να πετύχει –παρά την πιεστική άμυνα πάνω της- και τους έξι πόντους, συνολικά της ομάδας της, στην πρώτη περίοδο (22-6).
Η δεύτερη περίοδος άρχισε με μία εύστοχη βολή της Πολύζου και ένα δίποντο της Σιουμουρέκη κάτω από το καλάθι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Ένα τρίποντο της Ζιάκα για τα κορίτσια του ΠΑΟ διεύρυνε την «ψαλίδα» του σκορ, για να ακολουθήσουν δύο εύστοχες βολές της Κοτοπούλη για το 25-11.Η Φελούρη στον αιφνιδιασμό έκανε το 28-11 (έχοντας πετύχει τους 12 πόντους από τους 28 σε εκείνο το σημείο για την ομάδα της). Προς το τέλος του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να διορθώσουν τη στατιστική τους στα ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με τον περιορισμό των λαθών, κάτι που στοίχισε στην έκβαση του αγώνα.
Με ένα γρήγορο 8-0 στα δύο πρώτα λεπτά τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός διεύρυνε τη διαφορά σε 45-16, για να πετύχει δύο βολές η Κοτοπούλη για το 45-18, 7’,50’’ πριν τη λήξη. Η Φραγκούλη συνέχισε να ευστοχεί από τη γραμμή του τριπόντου, διευρύνοντας τη διαφορά ξανά στους 32 πόντους (50-18). Στην τελευταία περίοδο άνοιξε ο ρυθμός του αγώνα, με τις τυπικά γηπεδούχες να παίρνουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη διοργάνωση και τις «ερυθρόλευκες» να στρέφουν την προσοχή τους στο δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι, αύριο Τετάρτη, στις 21:00, με αντίπαλο με Εσπερίδες Καλλιθέας.
Τα δεκάλεπτα: 22-6, 37-16, 61-25, 78-40
Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου-Δέρβος): Βασιλική Σιουμουρέκη 23, Μαρίνα Κοτοπούλη 7, Αναστασία Ράπτη 5, Κατερίνα Πολύζου 5, Δέσποινα Καραστάθη, Σμαράγδα Λογοδότη, Έλενα Κωστοπούλου, Μαριτίνα Νιφόρου, Μαρία Φούτρα, Αναστασία Πολύζου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.