Ήττα στην πρεμιέρα του Ευρωβόλεϊ για την Εθνική Ανδρών

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να χάνει με 0-3 από τη Βουλγαρία στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Όσο κι αν μια ήττα δεν μπορεί να αφήσει ικανοποιημένο κανέναν, η Εθνική στην επιστροφή της σε Ευρωβόλεϊ ύστερα από 10 χρόνια, μπορεί να κρατήσει την εξαιρετική παρουσία στην εκκίνηση του αγώνα.

Στο πρώτο σετ, που ήταν και το πιο ανταγωνιστικό, κόστισαν τα 10 λάθη και το χαμηλό ποσοστό στην κόντρα μπάλα (29% σε 14 προσπάθειες), αλλά και την αντίδραση που έβγαλε στο τρίτο σετ, ελπίζοντας ότι αύριο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια κόντρα σε έναν ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο (Ιταλία, 21:45).

Ο Ζουπάνι ξεκίνησε με 2/2 επιθέσεις και με το λάθος του Σοκόλοφ προηγηθήκαμε 5-2, ενώ η καλή υποδοχή διατήρησε τη διαφορά ως το 10-7, που προήλθε από δύο φοβερές άμυνες και κόντρα του Πρωτοψάλτη απέναντι σε τριπλό μπλοκ.

Το χαμένο σερβίς του Πελεκούδα όμως έφερε αμέσως μετά την κόντρα του Σκρίμοφ (10-9), οι Βούλγαροι ισοφάρισαν σε 11-11 με το άουτ του Ζουπάνι και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 13-14 όταν ο Ράπτης τελείωσε την επίθεση, αλλά είχε κάνει υπέρβαση…

Παρόλο που η Βουλγαρία έφτασε στο +4 (14-18) οι Έλληνες διεθνείς δεν το παράτησαν και με άσο του Βουλκίδη (είχε μπει αντί του Πελεκούδα) έγινε το 17-19.

Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το 20-22 που έγινε 20-24 για να απαντήσουμε με άσο του Φιλίποφ (22-24), αλλά στην επόμενη φάση η τρομερή άμυνα Κοκκινάκη στον Σοκόλοφ δεν είχε συνέχεια, με τον Ζουπάνι να δέχεται το μπλοκ για το 22-25.

Στο β΄ σετ το σερβίς της Βουλγαρίας άρχισε να πιέζει την ελληνική υποδοχή πολύ περισσότερο, τα δικό μας καθόλου με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να έχουν 13/18 επιθέσεις και 6 μπλοκ και το σετ να τελειώνει εύκολα με 16-25.

Στο τρίτο σετ μέχρι το 10-11 δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι μπορούμε να παλέψουμε, αλλά η χαμένη κόντρα επίθεση ισοφάρισης έφερε ένα σερί της Βουλγαρίας για το 10-14 και 11-17.

Ο Ανδρεόπουλος έκανε πάλι αλλαγές (Βουλκίδης, Παπαδόπουλος), η Βουλγαρία έφτασε σε άνετο ματς-μπολ (16-24) κι εκεί χαλάρωσε, με την Ελλάδα να μειώνει σε 20-24 αλλά ως εκεί…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.