Ήττα στο φινάλε από τον πρωταθλητή για τη Νίκη Β.

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της γνώρισε η Νίκη Β., που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με ένα θετικό αποτέλεσμα τη χρονιά, αφού έχασε στο Π. Μαγουλάς με 0-1 από τον πρωταθλητή Απόλλωνα Λάρισας με γκολ του Συράκου στο 70’. Η προσπάθεια έγινε από τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου, αλλά δεν αρκούσε απέναντι στους φιλοξενούμενους, που από τη στιγμή που σκόραραν όχι μόνο κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ, αλλά και ήταν οι μόνοι που απείλησαν επιθετικά.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε κάτω από τα δοκάρια τον Τζήμα και στην άμυνα με φορά από τ’ αριστερά προς τα δεξιά τους Χουζούρη (πρώτη επίσημη εμφάνιση), Χατζόγλου, Ναουμίδη και Δημολιό. Στο κέντρο Τσιανάκας και Βέργος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους έπαιζε ο Πετράκος και στα πλάγια του φορ Κορέτα κινούνταν οι Γαρυφαλλόπουλος (δεξιά) και Νικλητσιώτης (αριστερά).

Ο Απόλλων Λάρισας ξεκίνησε με τον Φιρινίδη τερματοφύλακα, τους Σκούπρα και Γιαννακόπουλο πλάγιους μπακ και τους Ιορδανίδη και Μουταφτσίσκι κεντρικούς αμυντικούς. Ο Ιβανίδης ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, ενώ πιο επιθετικό ρόλο σε σχέση μ’ αυτόν στον κεντρικό άξονα είχαν οι Διβανές και Καμπέρης. Κλασικός προωθημένος ήταν ο Συράκος, ενώ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κυριάκος στα δεξιά και Κολοβός στ’ αριστερά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 3ο λεπτό ο Απόλλωνας έβγαλε γρήγορη κόντρα με τον Κυριάκο, που ξεκίνησε από το κέντρο και έφτασε εντός περιοχής, όπου άδειασε έναν αντίπαλό του και σούταρε δυνατά προς την εστία, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια στον Χατζόγλου.

Στο 5’ η Νίκη απάντησε: ο Νικλητσιώτης πάσαρε παράλληλα στον Πετράκο κι αυτός έπιασε εκτός περιοχής ένα καλοζυγισμένο σουτ, που απέκρουσε πολύ δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Φιρινίδης.

Ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η φάση του 9ου λεπτού, με τον Νικλητσιώτη να εκτελεί κόρνερ από την αριστερή πλευρά στο πρώτο δοκάρι και τον Πετράκο να πιάνει σουτ ψηλά άουτ .

Στο 16’ είχαμε νέα καλή φάση για τη Νίκη, με τους δύο στόπερ της να συνεργάζονται, αφού είχαν μείνει εντός περιοχής μετά από στημένη φάση. Συγκεκριμένα ο Χατζόγλου από τ’ αριστερά γύρισε παράλληλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή για τον Ναουμίδη, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα πεσμένου αμυντικού, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να ζητάει πέναλτι, θεωρώντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αντιπάλου του.

Στο 32’ από λάθος διώξιμο του Ναουμίδη, πήρε την μπάλα ο Κολοβός, που βλέποντας τον Τζήμα μακριά από την εστία του επιχείρησε να σκοράρει με αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γαρυφαλλόπουλος έβαλε ωραία το σώμα του στη μονομαχία του με τον Γιαννακόπουλο μέσα στην περιοχή και βρήκε τον χώρο, για να κάνει το αριστερό σουτ από θέση μέσα δεξιά, που έφυγε αρκετά άουτ. Τέλος, στο 45’ ο Κολοβός έδωσε για τον Συράκο, που ήταν απέναντι από τον Τζήμα μέσα στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Δημολιός και έδιωξε προς τα πλάγια.

Το δεύτερο μέρος

Στο 58’ ο Δημολιός ολοκλήρωσε δική του ατομική προσπάθεια με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Φιρινίδης, ενώ καιροφυλακτούσε ο Κορέτα, ενώ στο 59’ πάλι ο Δημολιός από πιο μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του, για να ξαναμπλοκάρει σε δύο χρόνους ο Φιρινίδης πιο εύκολα αυτή τη φορά. Στο 69’ η κεφαλιά του Ναουμίδη ήταν αδύναμη μετά από φάουλ και δεν ανησύχησε τον Φιρινίδη, ο οποίος, αφού μπλόκαρε, έκανε το δυνατό βολέ από τη μία περιοχή στην άλλη, βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Κολοβό. Αυτός στα όρια της περιοχής έκανε ένα άνευρο πλασέ και ο Τζήμας, που τον είχε κλείσει γρήγορα μπλόκαρε. Πάντως αυτή ήταν η καλύτερη φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Ακολούθησε στο 74’ το αριστερό σουτ του Τσιανάκα, που είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία, αλλά κόντραρε σε σώματα, αλλά και στο 76’ το σουτ εντός εστίας του Γαρυφαλλόπουλου, που δεν ήταν επικίνδυνο για τον Φιρινίδη. Στο επόμενο λεπτό ο Απόλλωνας βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Νίκης και ο Συράκος, που βγήκε απέναντι από τον Τζήμα σε θέση μέσα δεξιά μετά από πάσα του Κολοβού, με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Στο 87’ ο Τζήμας απέκρουσε το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Διβανέ στην αριστερή του γωνία, ενώ στο 89’ ο Γκουντρουμπής έκανε καθαρό επιθετικό φάουλ στον Ναουμίδη, που δόθηκε, και βγήκε μόνος στην αριστερή γωνία της περιοχής. Όμως, ο Τζήμας με πολύ γρήγορη κίνηση τον έκλεισε σωστά και απέκρουσε το πλασέ του.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Χουζούρης, Χατζόγλου, Ναουμίδης, Δημολιός, Τσιανάκας, Βέργος, Πετράκος (66’ Κόλα), Γαρυφαλλόπουλος, Νικλητσιώτης (52’ Βουρδάκης), Κορέτα (80’ Ματθαίου)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης (84’ Κουρδής), Σκούπρας (79’ Μάρκου), Γιαννακόπουλος, Ιορδανίδης, Μουταφτσίσκι, Ιβανίδης, Διβανές, Καμπέρης, Συράκος, Κυριάκος (72’ Γκουντρουμπής), Κολοβός

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.