Ηττήθηκε αλλά… προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου η Ξάνθη

Η Ξάνθη προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα της με 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ στον 2ο αγώνα μεταξύ τους για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, αφού είχε επικρατήσει 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση στα «Πηγάδια». Ο ΟΦΗ προηγήθηκε 2-0 με τέρματα του Χαντί στο 21′ και του Βουό στο 66΄, αλλά η Ξάνθη μείωσε σε 2-1 με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Λουσέρο στο 76΄, που της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι στο ξεκίνημα, χάρη και στο 1-0 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, στην πρώτη καλή ευκαιρία τους στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 21΄, χάρη σε αριστερό δυνατό σουτ του Χαντί μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος άσχημη απομάκρυνση της μπάλας από τον Καμαρά και μεταβίβαση του Βουό με το κεφάλι.

Η Ξάνθη που αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας, Χαμζά Γιουνές, ανέβασε την απόδοσή της, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση στην εστία του Δερμιτζάκη, αντίθετα με τον ΟΦΗ που στο 33′ απείλησε με κεφαλιά του Κομεσίδη που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Στην επανάληψη η Ξάνθη συέχισε στο ίδιο αργό μοτίβο, αλλά στο 51 δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στον αγωνα, όταν από προβολή του Ζίβκοβιτς σε λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Λισγάρα, η μπάλα έφθασε στην αντίπαλη περιοχή, ο Σολτάνι προσπάθησε να γίνει κάτοχος αλλά τον έκοψε τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Κομεσίδης.

Στο 66΄ ο ΟΦΗ έφθασε στο 2-0 με το Βουό. Ο επιθετικός του ΟΦΗ κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή από τους Φλίσκα και Λισγάρα που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη απάντησε στο 76΄ με τον Λουσέρο, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστιας του ΟΦΗ για να μειώσει σε 2-1 και να γυρίσει την πρόκριση υπέρ της ομάδας του.

Στο 89΄ οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γουάλας, όμως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Μαχητικός ο ΟΦΗ, έπαιξε καλύτερα και πάλεψε μέχρι τέλος για την πρόκριση, αλλά τελικά μέτρησε η εμπειρία της Ξάνθης, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάστιος (δυτικής Αττικής)
Κίτρινες: Όστοϊτς, Μιλοσάβλιεβ, Χαντί / Μητρόπουλος. Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Γουάλας

ΟΦΗ: (Παπαδόπουλος) Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68΄ Παντίδος), Όστοϊτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85΄ Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεβ, Μάνος (74΄ Χίσι), Βουό.

Ξάνθη: (Λουτσέσκου) Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι (Ορφανίδης 90΄), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (85΄ Ράνος), Λισγάρας, Καμαρά (72΄ Πιτσέλι).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.