Κ. Μπράτσος: Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σχολείο για μένα

Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας στην Εύβοια. Οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν δύο φορές την Τετάρτη, ενώ για την Πέμπτη και για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί πρωινές προπονήσεις, που ξεκινούν στις 10.30.

Ο Ντα Κόστα δεν ακολουθεί ακόμη τους ρυθμούς των υπολοίπων συμπαικτών του και ο φόβος της υποτροπής στον τραυματισμό του στο γόνατο όλα δείχνουν ότι θα τον κρατήσουν εκτός για ένα ακόμη ματς. Ο Δήμος Κόκκας αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί, για να επιστρέψει, ενώ ο Μπρίτος ούτε αυτή την Κυριακή θα αγωνιστεί λόγω προβλήματος με την κάρτα του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει συνέχει στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που είχε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Πετριτή, στο οποίο έδειξε ότι είχε ρυθμό και στα 90 λεπτά και πως το φορμάρισμα, για το οποίο έκανε λόγο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μετά τη σκληρή προετοιμασία επιτεύχθηκε. Ο άμεσος συνεργάτης του Κορίνθιου τεχνικού, Κώστας Μπράτσος, μίλησε στο magnesiasports, και συμφώνησε μ’ αυτή τη διαπίστωση: «Πράγματι στο παιχνίδι με τον Αστέρα πετύχαμε τον επιδιωκόμενο στόχο μας, αφού και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε συνεχόμενο ρυθμό κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ομάδα ανέβηκε ακόμη περισσότερο αυτό το διάστημα. Είχαμε ισορροπία στα τρεξίματα και ήταν αυτά που έπρεπε και στα 90 λεπτά».

Ένα ακόμη στοιχείο των ερυθρολεύκων που σχολιάστηκε θετικά ήταν πως υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές, με κλασικό παράδειγμα τον Σταύρου, που μπορούν να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους, με τον κ. Μπράτσο να σχολιάζει σχετικά: «Στην ομάδα έχουμε σύγχρονους ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλές απαιτήσεις και ταιριάζουν σ’ αυτό που θέλουν οι περισσότεροι προπονητές, να υπάρχει δηλαδή ευελιξία στον τρόπο χρησιμοποίησής τους. Αυτό σίγουρα μας λύνει τα χέρια, μας βοηθά τακτικά, αφού κάποιοι παίκτες έχουν χαρακτηριστικά περισσότερα απ’ αυτά που απαιτούνται για μία θέση, ενώ παράλληλα δημιουργεί πρόβλημα και στη κατασκοπεία των αντιπάλων, γιατί δεν ξέρουν πού θα τους τοποθετήσουμε».

Επίσης, αρκετά δυνατός εκτός των άλλων παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός και στις στημένες φάσεις και μάλιστα από κόρνερ μπήκε και το πρώτο γκολ. Ο 39χρονος Βολιώτης τεχνικός επισήμανε: «Όλοι δουλεύουμε και ο προπονητής επιλέγει τον τρόπο και τον σχηματισμό, που είναι διαφορετικός από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με τον Αστέρα στο πρώτο γκολ ο Τέλλος ήταν εκεί που έπρεπε και η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε».

Επίσης, ο Κώστας Μπράτσος ρωτήθηκε για:

Το scouting άγνωστων αντιπάλων, που εμφανίστηκαν φέτος στη Γ’ Εθνική, όπως ήταν ο Αστέρας Πετριτή και όπως είναι η Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας: «Σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να έχουμε καλή εικόνα για όλες τις ομάδες, όπως και οι αντίπαλοι για μας. Σε κάθε ματς προσπαθούμε να δίνουμε με την καθοδήγηση του προπονητή μας όσο περισσότερα στοιχεία και δεδομένα στους ποδοσφαιριστές, για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά τους, κι αυτοί ανταποκρίνονται».

Το βολιώτικο στοιχείο στον Ολυμπιακό: «Ο Κώστας Οικονόμου είχε μία ηγετική παρουσία στο παιχνίδι της Κυριακής, ενώ ο Αλέκος Αναστασίου με τον τρόπο παιξίματος και με βάση το γεγονός ότι μπήκε ξεκούραστος μας βοήθησε να γεμίσουμε την περιοχή».

Τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και με τον Ολυμπιακό: «Η συνεργασία μας είναι άψογη και εποικοδομητική. Ο κ. Τζαναβάρας δεν είναι συγκεντρωτικός, δίνει περιθώρια για πρωτοβουλίες στους συνεργάτες του, αλλά φυσικά την τελική κρίση και καθοδήγηση την έχει ο ίδιος. Αυτό έχει φτιάξει μία καλή χημεία μεταξύ μας. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε επαγγελματικό επίπεδο κι αυτό με βοηθά συνεχώς να εξελίσσομαι, γιατί κάθε μέρα μαθαίνω καινούρια πράγματα. Ο Ολυμπιακός για μένα είναι σχολείο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.