Κ. Σταματίου: Γνωστά τα αισθήματά μου για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά…

Για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Αμβρυσσέα, που ήταν το τρίτο διπλό μ’ αυτόν στον πάγκο, για το ντέρμπι που έρχεται κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή στο Αθ. Ραγάζος και τους αγωνιστικούς στόχους που δεν αλλάζουν, παρά την αξιοθαύμαστη πορεία του Γ.Σ. Αλμυρού μίλησε στο Magnesiasports ο προπονητής του, Κώστας Σταματίου. Επίσης, σημείωσε ότι είναι γνωστά τα αισθήματά του για τον Ολυμπιακό, αλλά είναι αδιαπραγμάτευτο ότι θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Αμβρυσσέα Διστόμου την περασμένη Κυριακή:

«Πραγματικά, η νίκη στο Δίστομο ήταν τεράστια, σε ένα κομβικό σημείο για εμάς, καθώς προερχόμασταν από μία εντός έδρας ήττα, με αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλος. Μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη για εμάς, με πολύ καλή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως σε μία πολύ δύσκολη αποστολή.

Ο Αμβρυσσέας είναι μία πολύ καλή, σκληρή και ποιοτική ομάδα, αλλά εμείς καταφέραμε να τους “αιφνιδιάσουμε” και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που επαναλαμβάνω ότι ήταν 100% δίκαιο.

Πρέπει, όμως, να αφήσουμε πίσω αυτόν τον αγώνα και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα μας την Κυριακή. Ένα παιχνίδι με εξαιρετικές δυσκολίες, ένα ντέρμπι, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα. Ο αντίπαλός μας έχει βαρύ όνομα, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, δε θα το πω εγώ. Από σήμερα (σ.σ. 13/12) ξεκινά η προετοιμασία μας για αυτήν την αναμέτρηση και θέτουμε ως στόχο ακόμα μία καλή εμφάνιση και τους τρεις βαθμούς”.

Για το αν το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων- με εξαίρεση το ματς με τον Ν.Π.Σ. Βόλος- ξεκίνησε από την άμυνα κι αν, βάσει αυτού, περιμένει κλειστό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την Κυριακή στον Αλμυρό:

“Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Όλα στην ομάδα μας ξεκινούν από το καλό μας μεσοαμυντικό κομμάτι. Νιώθουμε μία σιγουριά από τους ποδοσφαιριστές μας στα μετόπισθεν και δίνουμε την ώθηση στους επιθετικούς μας να κάνουν κάποια γκολ, ώστε να παίρνουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω πως το παιχνίδι της Κυριακής θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Δύο υπολογίσιμοι αντίπαλοι, με προσεκτικές άμυνες. Το έμψυχο υλικό των δύο ομάδων είναι πολύ καλό και ούτε ο Αλμυρός, ούτε ο Ολυμπιακός μπορεί να αμφισβητήσει τον αντίπαλό του, βγαίνοντας να παίξει “στα πανιά”. Θα δούμε, σίγουρα, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι”.

Για το τι συναισθήματα του γεννιούνται με τη σκέψη ότι αν την Κυριακή κερδίσει τον Ολυμπιακό, ομάδα που έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια ως παίκτης και ως προπονητής, οι ερυθρόλευκοι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με το τέλος του πρώτου γύρου:

“Τα αισθήματά μου για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι γνωστά. Εκτιμώ απεριόριστα αυτήν την ομάδα, η οποία μου έδωσε ποδοσφαιρική και προπονητική στέγη, κατά το παρελθόν. Τώρα, όμως, είμαι προπονητής του Αλμυρού και πρέπει να προασπίσω τα συμφέροντα της ομάδας μου. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν το συζητώ καν. Θα κάνουμε, εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου, ό,τι καλύτερο, προκειμένου να πάρουμε αυτό που μπορούμε από την αναμέτρηση της Κυριακής”.

Για το αν έχουν αλλάξει οι αγωνιστικοί στόχοι του Αλμυρού, μιας που οι κυανόλευκοι μοιάζουν οι πιο φορμαρισμένοι του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετά τον ΝΠΣ Βόλος, όντας στη δεύτερη θέση:

“Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία, η οποία θα μας κρατήσει στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, ώστε να έχουμε σίγουρη κι εύκολη την παραμονή μας. Η εξαιρετική πορεία της ομάδας πιστώνεται, μέχρι στιγμής, στους ποδοσφαιριστές μας κυρίως, αλλά τα εύσημα πρέπει να πάνε και στη διοίκηση του ΓΣΑ, η οποία δημιούργησε αυτήν την ομάδα και, μέσω της προσπάθειάς της, σε οργανωτικό κι οικονομικό επίπεδο, είναι δίπλα μας. Πρέπει όλη η κοινωνία του Αλμυρού, ο κόσμος του, αλλά και η Δημοτική Αρχή του, να στηρίξει την προσπάθεια των διοικούντων μας, καθώς η προσπάθεια που πραγματοποιείται είναι τρομερή”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.