Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Δουλειά με φόντο το Παρίσι για το 2024

Με τη συμμετοχή τριών Βολιωτισσών

Η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Αναστασία Γκούτσεβα μαζί με τη συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη και όλο το υποστηρικτικό τιμ που της έχει εξασφαλίσει η ΚΟΕ, έχει ξεκινήσει με τα πρώτα αναγνωριστικά καμπ προετοιμασίας, στα οποία συμμετέχουν αθλήτριες των κατηγοριών Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, με την παρουσία των πρωταγωνιστριών του Βόλου φυσικά να έχουν διακριτή παρουσία.

Όπως είναι γνωστό στο πρώτο καμπ (Γυναικών / Νεανίδων), κλήθηκαν οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φράγγου και Ελένη Φραγκάκη. Την ίδια στιγμή, δηλώσεις της Αναστασίας Γκούτσεβα φιλοξενούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για τον σκοπό και την πορεία των συγκεκριμένων καμπ, αλλά και τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα από αυτά, καθώς και από τα ειδικά τεστ που γίνονται παράλληλα για τις αθλήτριες που μετέχουν.

«Σε αυτά τα πρώτα καμπ επιχειρήσαμε να έχουμε την πρώτη γνωριμία με τα παιδιά, ώστε να γίνουν οι τελικές επιλογές και να επιτευχθεί η ανανέωση, που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη μετά το τέλος ενός ολυμπιακού κύκλου και την αρχή ενός νέου. Έχουμε υψηλούς στόχους, κυρίως για τις Εθνικές ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων. Το έμψυχο υλικό είναι φανταστικό σε αυτές τις κατηγορίες, με μεγάλες δυνατότητες. Έγιναν, λοιπόν, τα πρώτα τεστ και μέσα από αυτά κάποιες επιλογές που ολοκληρώθηκαν για να βγάλουμε τα καινούργια χορευτικά και να βάλουμε στις θέσεις τους τα παιδιά που θα συνθέτουν τις αγωνιστικές ομάδες, Ντουέτο, Ομαδικά, αλλά και Σόλο και επίσης να επιλέξουμε τα παιδιά που θα κάνουν ακροβατικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και με αυτήν την προοπτική η δουλειά που γίνεται χαρακτηρίζεται σκληρή. «Βάζουμε πολλούς στόχους σε πολλές κατευθύνσεις. Γνωρίζει ο καθένας το κομμάτι του και προχωράμε. Θεωρώ, όμως, επίσης πολύ σημαντικό ότι σε κάθε καμπ φέρνουμε κοντά μας διαφορετικές σωματειακές προπονήτριες, κάθε φορά, για να το παρακολουθήσουν, να πάρουν γνώσεις, ως ένα είδος σεμιναρίου. Μας δήλωσαν όλες ευχαριστημένες και έχουμε πολύ θετικά σχόλια από παντού γι αυτή μας την πρωτοβουλία. Προσπαθούμε να φέρουμε τους συλλόγους και τις προπονήτριες όσο γίνεται πιο κοντά, για διάφανη συνεργασία και ανοιχτή. Είναι προτεραιότητά μας» συμπληρώνει η Αναστασία Γκούτσεβα.

Για φέτος στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες οι στόχοι παραμένουν υψηλοί, και για τις Νεάνιδες και για τις Κορασίδες, σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Αλλά και σε επίπεδο Γυναικών, τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω μας, η εμφάνιση πρέπει να είναι εντυπωσιακή και στις μεγάλες διοργανώσεις αυτής της κατηγορίας. Πρώτο μας μέλημα η καλύτερη εκτέλεση. Δεν θέλω να πω νούμερα, ούτε θέση, αλλά να κάνουμε την καλύτερη παρουσία και εκτέλεση και θα έρθουν κι οι υψηλές θέσεις» κατέληξε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.