Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Επιστροφή από το Παρίσι με τα μετάλλια

Με τα μετάλλια να λαμπυρίζουν, επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής (3/4) από το Παρίσι η ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στο OPEN de France, το μίτινγκ της σειράς World Series Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της FINA, ο τελικός των οποίων θα γίνει στην Αθήνα).

Περήφανες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν η Βολιώτισσα Ελένη Φραγκάκη, η συναθλήτριά της Κρυσταλλένια Γιαλαμά και η αναπληρωματική τους Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου και πήραν την 4η θέση στο Ελεύθερο Ομαδικό.

Μαζί τους ήταν η ομοσπονδιακή τεχνικός Βιβή Λιθαδιώτη και η αρχηγός αποστολής, υπεύθυνη έφορος του αθλήματος και ειδική γραμματέας του ΔΣ της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα.

Η Δέσποινα Καράμπελα δήλωσε με την άφιξη της ελληνικής αποστολής: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της Καλλιτεχνικής. Τα κορίτσια μας δείχνουν, με την αγωνιστική τους παρουσία, ότι θα πρωταγωνιστήσουμε και στη junior κατηγορία. Στόχος μας η σωστή και μεθοδική δουλειά από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη κατηγορία. Κρατάμε την καλή μας εμφάνιση και συνεχίζουμε δυναμικά».

Η Βιβή Λιθαδιώτη τόνισε από την πλευρά της: «Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ήταν ένα πολύ σπουδαίο βήμα για τα κορίτσια μας, που έχουν το βλέμμα στους μεγάλους στόχους του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων για φέτος. Το πρωί της Παρασκευής, στο τεχνικό πρόγραμμα, είχαν πολύ δυνατή ενέργεια, με κάποιες ατέλειες, βέβαια, στα δύο τελευταία τεχνικά στοιχεία, που επισφραγίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο. Το απόγευμα, στο αγώνισμα του ελεύθερου προγράμματος, ήταν πιο κουρασμένες και φάνηκε στον τρόπο εκτέλεσής τους, αλλά το θετικό ήταν ότι αυτά τα κορίτσια το πάλεψαν αρκετά και κατέκτησαν την τέταρτη θέση.

Οι δύο αυτές χορογραφίες δουλεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από τις Πλατανιώτη / Παπάζογλου και η δυσκολία είναι αρκετά υψηλή, όμως οι Γιαλαμά / Φραγκάκη, αλλά και η Κρομμυδάκη, που ήταν αναπληρωματική, είναι πολύ δυνατές αθλήτριες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και απέδειξαν ότι μπορούν άξια να τις ερμηνεύσουν και να αναδείξουν τα δυνατά τους σημεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.