Καλό νέο για τη Νίκη, στον Ηρακλή παραδέχθηκαν ότι δε θ’ αγωνιστούν στη Football League

Στον Ηρακλή παραδέχθηκαν ανοικτά, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την ενεργοποίηση ποινών συνολικά 33 βαθμών για οφειλές σε 11 ποδοσφαιριστές, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη νέα Football League, αν υποβιβαστούν σ’ αυτήν την κατηγορία. Αυτό αποκάλυψε δημοσίευμα του flnews την Πέμπτη και είναι αναμφισβήτητα ένα καλό νέο για τη Νίκη Βόλου, που βλέπει ότι το άδειασμα μίας θέσης από τη Football League είναι πολύ κοντά.

Το μόνο πλέον που περιμένουν στη βολιώτικη ομάδα είναι να επικυρωθεί την Παρασκευή (24/5) ή το αργότερο ως τη Δευτέρα η βαθμολογία της φετινής Football League, ώστε ο Ηρακλής να υποβιβαστεί και τυπικά με 40 βαθμούς στη νέα Football League. Αν του αφαιρεθούν βαθμοί στην επικύρωση, θα υποβιβαστεί στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία, κάτι που δε συμφέρει τη Νίκη, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση ο Ηρακλής θα πάει στους επτά βαθμούς και θα είναι τελευταίος και τη θέση του στη Football League θα πάρει ο Ηρόδοτος. Όμως, είναι σχεδόν απίθανο, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη δικαστική απόφαση για την ποινή αφαίρεσης 33 βαθμών, να επικυρωθεί άλλη βαθμολογία απ’ αυτή που ισχύει τώρα.

Ημερομηνία-σταθμός για τη Νίκη είναι η 11η Ιουνίου, αφού τότε θα εκδικαστεί η υπόθεση του Ηρακλή που πήρε παράταση. Τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα του επιβληθεί ποινή -33 βαθμών και θα του ζητηθεί να δηλώσει την κατηγορία που θα παίξει, δηλώνοντας στη συνέχεια αδυναμία να αγωνιστεί στη νέα Football League.

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής, τόνισε από την πλευρά του στην εκδίκαση της υπόθεσης του «Γηραιού» ότι τη λύση θα τη δώσει η ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχει σημασία πού θα βρίσκεται ο Ηρακλής. Η λύση θα βρεθεί από την ΕΠΟ. Ο Υφυπουργός έχει πετάξει το μπαλάκι στην ΕΠΟ αν στη Super League 2 μετάσχουν 12 ή 14 ομάδες. Αν αποφασιστεί πρωτάθλημα με 14, η ΠΑΕ Ηρακλής θα έχει εγγυημένα έσοδα 800 χιλιάδες και θα πληρώσει. Αν αποφασιστεί πρωτάθλημα με 12, τότε δε θα είναι στη Super League 2. Είτε βγάλετε απόφαση τώρα, είτε σε 15 ημέρες, μόνο αν παίξει στη Super League 2, θα έχουν ελπίδα οι ποδοσφαιριστές να πληρωθούν».

Έτσι, αναβλήθηκαν για τις 11 Ιουνίου οι υποθέσεις των Σεραφείμ Γιαννίκογλου, Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, Δημήτρη Βοσνακίδη, Αντώνη Ηλιάδη, Άλμπερτ Ρούσσου, Αργύρη Μπαρέττα, Λευτέρη Ιντζόγλου, Λεωνίδα Αργυρόπουλου, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Βασίλη Αγγελόπουλου και Βασίλη Καραγκούνη.