Καμπανάκι Στεφανίδη ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Για αρκετά θέματα της επικαιρότητας μίλησε την Κυριακή (15/3) τηλεοπτικό σταθμό MEGA η Κατερίνα Στεφανίδη, με την Ολυμπιονίκη μας στο άλμα επί κοντώ να σχολιάζει μεταξύ άλλων τις θέσεις των αξιωματούχων, εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊου, τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, την προετοιμασία της στην Ελλάδα, την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία και την Άννα Κορακάκη.

Ακόμη, έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Για την επιμονή αξιωματούχων ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά: «Είναι λίγο παράλογα και αλαζονικά τα σχόλια τους. Και για τους αθλητές ακόμα θα ήταν καλύτερο, από την πλευρά τους, να ερχόταν ένα μήνυμα αμφιβολίας, παρά αυτή η αλαζονεία και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και όλα θα γίνουν κανονικά. Νομίζω ότι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος στους αθλητές. Αυτή η ιδέα ότι όλα λειτουργούν κανονικά και όλα θα πάνε καλά. Κι εμείς είμαστε εδώ χωρίς προπονήσεις και ανοιχτά στάδια. Δεν είμαι η μόνη που έχω ανεβάσει video που κάνω προπονήσεις στην παραλία και στον δρόμο. Είναι πολλά τα λεφτά το καταλαβαίνω όμως το να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο υπερκατοικημένο Τόκιο που θα μένουμε σε ένα χωριό ο ένας πάνω στον άλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

Για την Άννα Κορακάκη: «Χαίρομαι πάρα πολύ που η Άννα Κορακάκη ήταν η πρώτη λαμπαδηδρόμος και θα ήθελα να είμαι κι εγώ την Πέμπτη, που θα δώσω τη φλόγα. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση από την Ολυμπιακή Επιτροπή που δείχνει την ισότητα των φύλων».

Για τις πιθανότητες αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων: «Από τη στιγμή που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να λέει ότι θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό που θα τους ακυρώσει είναι όταν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες θα πουν ότι δεν πάμε. Κι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ομάδα είναι της Αμερικής. Θεωρώ ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής θα πει «δεν πάμε» γιατί είναι επικίνδυνο και τότε θα ακυρωθούν».

Για την προετοιμασία των αθλητών: «Ήρθα στην Ελλάδα πριν 10  μέρες όταν τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Για να πω την αλήθεια όταν ταξιδέψαμε δεν είχα ιδιαίτερο άγχος όπως και πολλοί άλλοι που το είχαμε πάρει κάπως αψήφιστα. Μέσα σε δέκα μέρες άλλαξαν τα πράγματα τόσο εδώ όσο και στον κόσμο. Και η Αμερική είναι λίγο πιο πίσω από την Ελλάδα. Τώρα ξεκινούν εκεί να κλείνουν τα σχολεία. Σήμερα αναβλήθηκε και ο τελευταίος αγώνας στίβου στην Αυστραλία. Όπως είπε και η Άννα Κορακάκη και να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουμε χάσει πολλούς αγώνες και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ίσως αυτή να είναι η πιο δύσκολη περίοδος γιατί ακόμα δεν έχουν αναβληθεί τα πάντα. Το δικό μας πρώτο Diamond League στην Ντόχα δεν έχει ακόμα αναβληθεί. Υπάρχουν λοιπόν που νομίζουν ότι θα πάνε να αγωνιστούν στην Ντόχα, κάτι που νομίζω ότι δεν θα γίνει».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού: «Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε σε διακοπές. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να μείνουν σπίτι ειδικά όταν έχουν μια κουλτούρα σαν τη δική μας που έχουμε συνηθίσει να είμαστε συνέχεια έξω γύρω από κόσμο. Ανεξαρτήτως ηλικίας το σωστό θα ήταν να το αντιμετωπίσουμε όλοι σαν να έχουμε τον ιό και προσπαθούμε να μην βγούμε έξω να κολλήσουμε κι άλλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.