Kάνει πίσω η UEFA απέναντι στους τρεις… αποστάτες

Στις 25 Μαΐου η UEFA άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, λόγω της συμμετοχής τους στην προσπάθειά δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, κυρίως όμως επειδή δεν αποστασιοποιήθηκαν. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας Αλεξάντερ Τσέφεριν εκτόξευσε βέλη κατά του ισχυρού άνδρα της Γιουβέντους, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν πλέον σχέσεις. Ωστόσο, η UEFA κάνει ένα βήμα πίσω και με ανακοίνωση τονίζει, πως ανεστάλησαν οι πειθαρχικές διαδικασίες κατά των τριών!

Πάντως, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, οι τρεις ομάδες που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία European Super League, οι μόνες που έχουν απομείνει ενεργές στο εγχείρημα, αντιστέκονται σθεναρά στις πιέσεις των UEFA και FIFA και μόλις κέρδισαν μία σημαντική μάχη. Θυμίζουμε, πως οι ελβετικές δικαστικές Αρχές αποφάνθηκαν μέσω γραπτής επιστολής στις δύο Συνομοσπονδίες ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να τιμωρήσουν τα τρία κλαμπ!

Τα υπόλοιπα 9 ιδρυτικά στελέχη της European Super League είχαν έρθει προ καιρού σε συμβιβασμό με την UEFA, αποδεχόμενα πρόστιμο ίσο με το 5% των εσόδων τους από την επόμενη σεζόν που θα μετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και την υποχρέωση να καταβάλουν συνολικά ένα ποσό ύψους 15.000.000 ευρώ ως «δείγμα καλής θέλησης» για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ακαδημιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.