Καραγιώργος: «Για ένα ιδανικό αθλητικό περιβάλλον»

Το σχόλιο του προπονητή της Ανάληψης

Η ομάδα της Ανάληψης έχει κλέψει τις εντυπώσεις τελευταία, καθώς σημείωσε δύο σημαντικές νίκες εκτός έδρας, απέναντι στον υπολογίσιμο Μύτικα Λάρισας αλλά και σε βάρος του μέχρι τότε αήττητου Νέου Κεραυνού, με τον προπονητή της, Δημήτρη Καραγιώργο να φιλοξενείται στον διαδικτυακό «αέρα» της ΕΟΚ και από τον Αργύρη Παγαρτάνη, μιλώντας για την προσπάθεια της ομάδας φέτος.

Έχοντας ο ίδιος διαδεχθεί τον Στέφανο Τύμπα, ο Δημήτρης Καραγιώργος ανέφερε για την Ανάληψη ότι: «Είναι ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται αμιγώς μπασκετικά, το κομμάτι μας αφορά το τμήμα μπάσκετ. Δημιουργήθηκε το 1984 από ανθρώπους που αγαπούσαν και είχαν μεράκι και όρεξη να προσφέρουν στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Στο παρελθόν έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες, έχοντας «καλλιεργήσει» το μπάσκετ απ’ τις υποδομές του, απ’ τις ακαδημίες με πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων και φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση πανελληνίων θέσεων τα τότε χρόνια με ομάδες Παίδων, Κορασίδων, Νεανίδων και τα λοιπά. Επίσης, η ομάδα Γυναικών πρωταγωνίστησε για αρκετά χρόνια στη Β’ Εθνική και Α2. Αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει σήμερα, υπάρχει το ανδρικό, το οποίο παίρνει μέρος στην Α1 ΕΣΚΑΘ και φυσικά τα τμήματα υποδομής που προσπαθούμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο».

Για το στόχο όσον αφορά τα παιδιά σημείωσε: «Εμείς ως ομάδα προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά ένα κίνητρο, ένα έναυσμα παραπάνω, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και σίγουρα χρειάζονται και άνθρωποι γύρω απ’ την ομάδα με όρεξη, μεράκι, διάθεση, υπομονή και επιμονή ν’ ασχοληθούν μ’ αυτό το δύσκολο και νευραλγικό κομμάτι όπως οι ακαδημίες. Το θέμα είναι να βάλουμε το παιδί στη διαδικασία ν’ αγαπήσει τον αθλητισμό, να μπορέσει να κοινωνικοποιηθεί, ν’ αντιδράει θετικά με τους συμπαίκτες και τους συναθλητές του, γιατί αύριο-μεθαύριο θα μπει στην κοινωνία με τον ίδιο ανταγωνισμό και πιθανότατα πιο σκληρό».

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου ανέφερε: «Σημείο αναφοράς μας είναι η περιοχή της Ανάληψης. Χρησιμοποιούμε το γήπεδο του ΕΑΚ για τ’ αγωνιστικά μας τμήματα και, από ‘κει και πέρα, για τις καθημερινές ημέρες και ώρες προπονήσεων χρησιμοποιούμε και το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Προσπαθούμε να συντηρήσουμε το γήπεδο, να το αξιοποιήσουμε όσο γίνεται κατάλληλα. Για τους μικρότερους αθλητές έχει φροντίσει η διοίκηση ήδη από πέρυσι να προμηθευτούμε χαμηλότερες μπασκέτες και μικρότερες μπάλες και γενικότερα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον για τους αθλητές μας».

Τέλος, για την αύξηση των παιδιών στις ακαδημίες τόνισε τα εξής: «Ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ήδη καταφέραμε να δημιουργήσουμε 2-3 καινούργια τμήματα, με παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν το μπάσκετ, προσθέτοντας σ’ αυτά και παιδιά που ασχολούνταν και τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει μια ανοδική τάση, είναι θετικό, είναι ελπιδοφόρο και πιστεύω να συνεχιστεί και να φτάσουμε σε παλιά δεδομένα και να επαναφέρουμε το μπάσκετ εκεί που αξίζει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.