Καραζούπης: “Στόχος να συνδέσουμε τον Γυμναστικό με την κοινωνία του Αλμυρού”

Δηλώσεις στο magnesiasports πραγματοποίησε ο πρόεδρος της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, Χρήστος Καραζούπης, μέσω των οποίων ανέφερε πως στόχος της νέας διοίκησης είναι να φέρει τον κόσμο ξανά στο γήπεδο, προκειμένου να βοηθήσει την καινούρια προσπάθεια του τμήματος, με αρκετά νέα παιδιά από την περιοχή. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή, Στέλιο Αρσένο, και τόνισε πως χρέος του Αλμυρού είναι να πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική, καθώς στην ιστορία του και στο μέγεθός του δεν αρμόζει κάτι διαφορετικό.

Αναλυτικά:

Για την ανάληψη των καθηκόντων του:

“Το περσινό πρωτάθλημα τελείωσε Απρίλιο. Οι εκλογές στον σύλλογο έπρεπε να έχουν γίνει τότε, αλλά λόγω Δημοτικών Εκλογών, η διοίκηση το άφησε παραπίσω. Στη συνέχεια, υπήρχε δυστοκία στο να γίνει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και δε βρισκόταν για το ποδοσφαιρικό τμήμα λύση. Κατά τ’ άλλα, ο σύλλογος έχει τρία ακόμα αγωνιστικά τμήματα που τα πάνε πολύ καλά, το μπάσκετ, το βόλεϊ και τον στίβο. Την τελευταία στιγμή, ανέλαβαν τη διοίκηση κάποιοι άνθρωποι.

Από το ποδοσφαιρικό τμήμα, στην ουσία, έφυγαν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι παίκτες και σκεφτήκαμε κάποια πράγματα.  Εμείς ασχολούμαστε 40 χρόνια με τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Είναι λίγο δύσκολο τώρα, γιατί ξεκινάμε από το μηδέν.

Κάναμε την πρόσληψη του κ. Αρσένου, ενός προπονητή που θα βοηθήσει, γιατί έχει κι αυτός φιλοδοξίες. Ίσως είναι ευκαιρία για εμάς το γεγονός ότι αργήσαμε. Εννοώ ότι μπορούμε να χτίσουμε την ομάδα σταθερά και με προοπτική δύο, τριών, τεσσάρων χρόνων. Να πάρουμε παιδιά από εδώ, από την επαρχία μας, γιατί πέρσι δεν έπαιζε κανένα παιδί από τον Αλμυρό κι ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος, με συνέπεια, ενώ η ομάδα ήταν Γ’ Εθνική, να κόβει 50 εισιτήρια. Δεν ήταν κι η καλύτερη εικόνα αυτή. Εμείς, ουσιαστικά, καλούμαστε να συνδέσουμε τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού με την κοινωνία έξω. Να παίξουμε με δικά μας παιδιά κι αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε και θα το πετύχουμε, βάζοντας τα χρήματά μας, τον χρόνο μας, για να χτίσουμε πάλι τον Αλμυρό σε υγιείς βάσεις.

Ο ΓΣΑ, πέρα από την ιστορία του, έχει μοναδικές εγκαταστάσεις, γήπεδα, αποδυτήρια, βοηθητικά, έχει όλα τα εχέγγυα, για να προχωρήσει μπροστά. Τα τμήματα υποδομής μας απασχολούν 300 παιδιά. Να έρθει ο κόσμος κοντά και να χτίσουμε τον Αλμυρό, όπως πρέπει να είναι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αναλάβαμε μία μεγάλη ευθύνη, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Ο σύλλογος έχει ιστορία 100 χρόνων”.

Για τις πρωταγωνιστικές βλέψεις του ΓΣΑ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Μετά τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, στη Μαγνησία είναι ο Αλμυρός, θέλουμε, δε θέλουμε, ό,τι και να γίνει. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι αυτό θα γίνει. Η νέα Δημοτική Αρχή πιστεύω ότι θα συμβάλλει περισσότερο, όχι απαραίτητα οικονομικά. Ο Γυμναστικός Σύλλογος, μετά τον Δήμο, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός φορέας. Θα συνεργαστούμε με τον Δήμο, δε θα είναι απέναντί μας τουλάχιστον, ο κ. Χατζηκυριάκος έχει 30 χρόνια ιστορίας στον ΓΣΑ. Πρέπει κι η κοινωνία του Αλμυρού να βοηθήσει, δε γίνεται να υπάρχει 20.000 κόσμος στην περιοχή και να κόβουμε 50 εισιτήρια. Αγωνιστικά, θα δημιουργηθεί ένας κορμός με παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και θα πάρουμε και παιδιά από εδώ να συμπληρώσουν το ρόστερ, τα οποία θα προσπαθήσουν να σταθούν στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα, πιστεύω, ότι θα πρωταγωνιστήσει κι όπου πάμε. Ευχόμαστε όλοι να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή”.

Για τον Στέλιο Αρσένο:

“Ο Στέλιος είναι ένα παιδί με φιλοδοξίες. Τον παρακολουθούσα και πέρσι που τον είχαμε, έδειξε σημαντικά δείγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να χτίσει την ομάδα, έχουμε συζητήσει και κάνει προγραμματισμό. Θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά δε θα έχει την πίεση και το άγχος για το αποτέλεσμα. Θα έχει την ευχέρεια να δουλέψει καλύτερα, θα έχει μία μεγαλύτερη ελευθερία, γιατί ξεκινάμε από το μηδέν”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.