Καραζούπης στο «Magnesiasports»: «Μένουμε σπίτι αλλά προτείνουμε και λύσεις»

Παλεύει και ελπίζει υπό αντίξοες συνθήκες ο ΓΣ Αλμυρού...

Από τις τρεις ομάδες ανδρών της Μαγνησίας που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, ο ΓΣ Αλμυρού είναι ίσς η πιο ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς για πρώτη φορά κλήθηκε να ξεφύγει από τα στενά όρια της ΕΣΚΑΘ και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στη Γ’ Εθνική. Φευ, οι παίκτες του Παναγιώτη Νάνη πρόλαβαν να δώσουν μόλις τρία επίσημα παιχνίδια, πριν μπει λουκέτο στο πρωτάθλημα εξαιτίας της καραντίνας του κορωνοϊού, την ώρα που η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου κλήθηκε εξ αρχής να βάλει τις βάσεις για την αγωνιστική περίοδο υπό αντίξοες συνθήκες, αφού τα μέλη της ήξεραν ότι η ομάδα δεν θα είχε φιλάθλους στο πλευρό της αλλά και ότι τα οικονομικά δεδομένα θα ήταν άσχημα, όπως και για όλους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πέρα από τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, και οι διοικούντες περιμένουν τις εξελίξεις, με τον εκπρόσωπο της διοικούσας επιτροπής, Γιώργο Καραζούπη, να τονίζει στο «Magnesiasports» ότι όλοι ευελπιστούν σε μία όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο όπως επισημαίνει: «Λειτουργούμε πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία των αθλητών και απόλυτα εναρμονισμένοι με τις νέες ρυθμίσεις που έχει επιβάλει η Πολιτεία  για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας».

Εννοείται ότι και ο Γιώργος Καραζούπης βλέπει πως ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα το μπάσκετ πλήττεται σφόδρα από την πανδημία του κορωνοϊού σε όλα τα επίπεδα και όσον αφορά τον ΓΣ Αλμυρού υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις είναι μεγάλες στην ανδρική ομάδα, η οποία φέτος γράφει όπως αναφέρει ιστορία αφού αγωνίζεται για 1η φορά σε εθνική κατηγορία, στην μακρόχρονη πορεία του τμήματος. «Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε χωρίς φιλάθλους, χάνοντας έτσι και σε έσοδα από τα εισιτήρια αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου της περιοχής ο οποίος πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την ομάδα «επίσημη αγαπημένη» της πόλης του Αλμυρού, και έχοντας ξεκινήσει με δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Όμως, ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα είναι η αναστολή των προπονήσεων και των αγώνων των  ακαδημιών του τμήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι ακαδημίες μας απασχολούν 150 παιδιά, τα οποία μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες μαθαίνουν καθημερινά τις αξίες του σεβασμού της ευγένειας και του ευ αγωνίζεσθαι και ξαφνικά βρίσκονται σε καθεστώς lockdown μην μπορώντας να κάνουν πράξη αυτό που αγαπούν. Αναμένουμε να δούμε πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της διοικούσας επιτροπής της ομάδας μπάσκε του Αλμυρού.

Μπορεί όμως η στάση των συλλόγων και των διοικήσεων να είναι απλά παθητική και να περιμένουν όλοι τις όποιες εξελίξεις; Ο Γιώργος Καραζούπης δείχνει να διαφωνεί. «Είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις, και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από έναν υγιή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους συναρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, ΓΓΑ, ΕΟΚ,ΕΣΚΑΘ) αλλά και με όλα τα σωματεία της κατηγορίας θα βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για μια ασφαλή επιστροφή» τονίζει κατηγορηματικά ενώ καταλήγει: «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε  και να καταφέρουμε και πάλι να γυρίσουμε πίσω στα γήπεδα υγιείς, δυνατοί με ακόμη περισσότερη όρεξη να υπηρετήσουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε όλοι μας,  το «μπασκετάκι». Μέχρι τότε όμως αναγκαστικά μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.