Κατ΄εξαίρεση λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) από την Τρίτη 12 Μαΐου επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων για την ιστιοπλοΐα σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο (2) ατόμων. Αυτό αφορά αποκλειστικά προπόνηση από αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15 ετών και άνω (άρθρο 4.1.στ).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στους αθλητές και τις αθλήτριες των προ ολυμπιακών ομάδων (σύμφωνα με την ονομαστική κατάσταση της ΓΓΑ) για την προετοιμασία τους (άρθρο 3.1.α).

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε τους ομίλους της ότι στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ έχει δημιουργηθεί ειδικό πεδίο ενημέρωσης με τίτλο «COVID 19 και Αθλητισμός», στο οποίο αναρτώνται καθημερινά πληροφορίες αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στους αθλητικούς χώρους.

Στην διεύθυνση αυτή υπάρχουν και τα ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων – ιστιοπλοΐα (η ΓΓΑ υιοθέτησε πλήρως το πρωτόκολλο που της προτάθηκε), με συγκεκριμένες οδηγίες για την λειτουργία των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων που πρέπει να τηρηθούν πιστά.