Καταδικάστηκε η Σπάρτη με την ανάκληση δελτίων από την ΕΠΟ

Καταδίκη… Η Σπάρτη κατάφερε με νύχια και με δόντια να φτάσει μέχρι την 27η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και στην 28η δεν κατάφερε να παρατάξει επαρκή ομάδα κόντρα στην Κέρκυρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις, όμως, βάζουν ταφόπλακα στις προσπάθειές της. Κι αυτό γιατί η ΕΠΟ φέρεται να ανακάλεσε τα δελτία όλων των παικτών που αποκτήθηκαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!

Ο λόγος είναι η μη αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας στην Ομοσπονδία.

Εξέλιξη που ουσιαστικά οδηγεί στην αποβολή της Σπάρτης από το πρωτάθλημα, αφού δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός 9 παικτών που απαιτείται για να διεξαχθεί ματς στους αγώνες που ακολουθούν με Απόλλωνα Πόντου και Αιγινιακό.

Συγκεκριμένα, τα δελτία που ανακαλούνται είναι αυτά των Γκαλβάο, Τιράρ, Ρόμο, Τουρέ, Τσίμαν, Αγγελόπουλου, Αρώνη, Βαλμά, Δαδάκου, Λώλου, Σφέτσου και Ζίμα.

Πλέον οι Λάκωνες περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις, αν και όλα δείχνουν ότι η αυλαία τους στη Β’ Εθνική θα είναι η πιο… πικρή που θα μπορούσαν να φανταστούν.

Η ομάδα της Λακωνίας οδηγείται στα τάρταρα του ποδοσφαίρου, καθώς οι νόμοι σε περίπτωση αποχώρησης μίας ομάδας από το πρωτάθλημα είναι αμείλικτοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται υποβιβασμός δύο κατηγοριών αλλά και αφαίρεση έξι βαθμών. Παράλληλα, στους μετόχους της ΠΑΕ απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη πενταετία να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

πηγή: a-sports