Καταγγελίες για μαστροπεία και κακοποιήσεις στην Ομοσπονδία Πάλης

«Φως» στα όσα έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία Πάλης, επιδιώκουν να ρίξουν οι γονείς νεαρής αθλήτριας, η οποία σε ηλικία δώδεκα ετών, όπως καταγγέλλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της. Οι γονείς, μέσω της δικηγόρου τους, Ειρήνης Μαρούπα, κατέθεσαν υπόμνημα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκκρεμεί σχετική δικογραφία.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, διευκρινίζουν στον Εισαγγελέα Αθλητισμού, ο οποίος και θα ερευνήσει την υπόθεση, πως οι διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας, αφορούν σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- υπάρχει και ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας. Μάλιστα, επισημαίνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν απόλυτη επίγνωση για το τι συνέβαινε στους κόλπους της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους.

Στο υπόμνημα, με το οποίο διευκρινίζουν στις εισαγγελικές αρχές προς τα που να στρέψουν τις έρευνες τους, προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, εκ των οποίων και ένα προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν. Πρόκειται για άτομο, το οποίο – κατά τους γονείς – έχει το ίδιο παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017. Ήδη για το σκέλος αυτό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σύμφωνα με το υπόμνημα, όλα όσα συνέβησαν στο κορίτσι ήταν εν γνώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία – κατά τους καταγγέλλοντες – συγκάλυπτε τον προπονητή.

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η ελληνική Κοινωνία γνωρίζει ότι στην Ομοσπονδία Πάλης υπάρχει σαπίλα. Επιτέλους η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ο Αθλητισμός να γίνει υγιής», δηλώνει στο News 24/7 η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνης Μαρούπα.

Πηγή: News247

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.