Κάζο ΑΕΚ και θρίαμβος Προμηθέα με 84-85 στην παράταση

Η ΑΕΚ είχε την δίψα από τα 14 χρόνια χωρίς τελικό. Είχε και την έδρα! Όμως ο… μυθικός Προμηθέας, με … μπασκετάρα έκανε το «μπαμ» μέσα στο ΟΑΚΑ, νικώντας με 84-85 στην παράταση και έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που παίρνει πρόκριση σε τελικούς, όπου θα συναντήσουν τον Παναθηναϊκό.

Οι «κιτρινόμαυροι», αφού δεν τελείωσαν την σειρά στην Πάτρα, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε τελικούς πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια, κάνοντας μια νίκη στο «σπίτι» τους, μπροστά στον κόσμο τους, αφού τελικά δικαιώθηκαν στο ΑΣΕΑΔ για τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων.

Ο Σάκοτα έδωσε απλόχερα την ευκαιρία στην ΑΕΚ, αφού ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη της κανονική διάρκειας, ωστόσο, ο Κασελάκης διόρθωσε το λάθος του να χάσει βολές στο 73-76, και ευστόχησε για να κάνει το 82-85. Ο Σαντ-Ρος μείωσε σε 84-85, ο Μπράουν αστόχησε σε τρίποντο και ο Κουβανός χαράμισε την τελευταία επίθεση της «Βασίλισσας».

Ο Κασελάκης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών και με δύο εύστοχες καθοριστικές βολές στην παράταση, ενώ είχε χάσει δύο καθοριστικές στην λήξη της κανονικής διάρκειας. Ο Μπράουν σκόραρε 16, ενώ από την ΑΕΚ ο Χάντερ με 27 ήταν εντυπωσιακός. Οι τελικοί θα αρχίσουν από το ΟΑΚΑ την Δευτέρα στις 7.30μ.μ., ενώ στους μικρούς τελικούς θα παίξουν ΑΕΚ – Περιστέρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.