Κεμζούρα: Έχουμε πίεση, αλλά θέλουμε πολύ τη νίκη

Στις δυσκολίες του αυριανού (15/11, 21:30) αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα.

Η αρνητική παράδοση που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στους Λιθουανούς, η κακή εικόνα που δείχνει η ομάδα στα περισσότερα ματς που έδωσε, σχολιάστηκαν από τον προπονητή των Πειραιωτών, όπως επίσης και η τελευταία αποχώρηση του Κουζμίνσκας.

«Η Ζαλγκίρις είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε καλή παράδοση. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Παίζει 40 λεπτά, παλεύει, πρέπει να έχουμε συνέπεια, να μην έχουμε τα κενά που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και να μην καταρρέουμε.

Η “μάχη” των ριμπάουντ είναι σημαντική, δείχνει το πόσο σκληρά παίζει μια ομάδα σε όλες τις πλευρές του παρκέ. Αμυντικά θα πρέπει να τους ”χαλάσουμε” το παιχνίδι, έχουν κάποια ειδικά σχέδια για τους σουτέρ τους, πρέπει αυτά να τα σταματήσουμε», τόνισε αρχικά ο Λιθουανός τεχνικός και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ομάδα του:

«Είναι δύσκολο να κερδίσεις στην Euroleague όταν βάζεις 65 πόντους, καθώς θα πρέπει να κάνεις εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι. Έχεις πιθανότητες αλλά λίγες. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την δυνατή τους άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί από την αρχή.»

Είπε ακόμη: «Έχουμε πίεση αλλά θέλουμε να πολύ τη νίκη. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Δουλεύουμε σκληρά, οι παίκτες δείχνουν προσπάθεια και πιστεύουμε πως το καλό αποτέλεσμα θα έρθει αύριο.»

Τέλος, αναφερόμενος στον Κουζμίνσκας υποστήριξε: «Έφυγε με δική του απόφαση. Όχι δική μας. Την δεχτήκαμε. Δεν μπορούσαμε να του εγγυηθούμε χρόνο, ήρθε η πρόταση, είχε την ευκαιρία και αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει. Ήρθε ο Ριντ, έχουμε παίκτες και χωρίς το πρωτάθλημα θα είμαστε καλά με αυτό το rotation».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.