Κεμζούρα: Μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα εάν παίξουμε σκληρά κι έξυπνα

Τη δεύτερη νίκη του στην Euroleague θα επιδιώξει να πετύχει το βράδυ της Παρασκευής (18/10, 21:30) ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο δεύτερο σερί ματς που θα δώσει στο ΣΕΦ.

Απέναντι στην Βαλένθια οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μία πολύ καλή εικόνα, επικράτησαν πολύ άνετα των Ισπανών και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους και φυσικά στα θετικά αποτελέσματα.

Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα, αναφέρθηκε στην κάμερα της Nova για το ματς με τους Ρώσους, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός εάν παίξει όπως ξέρει μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Η Ζενίτ είναι πιο physical ομαδα από τη Βαλένθια, παίζει πολύ πιο σκληρά, παίζει όμως το ίδιο επιθετικά με τη Βαλένθια, αφού έχει Ισπανό προπονητή (σ.σ. Πλάθα) άρα και το ίδιο ισπανικό στυλ.

Έχει έμπειρους ψηλούς όπως ο Αγιόν και ο Τόμας, έχει γκαρντ που δίνουν μεγάλη ενέργεια και πιέζουν στην μπάλα, επιτίθενται πολύ γρήγορα και ειναι πολύ επικίνδυνοι σε αυτο το κομμάτι που θα είναι κι ένα από τα κλειδιά.

Θα είναι ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστούμε όλο αυτο το physical παιχνίδι τους, την πίεσή τους στην άμυνα, πώς θα εκτελέσουμε τις επιθέσεις μας και πώς θα είμαστε στην άμυνα και στα ριμπάουντ.»

Ο Λιθουανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομιλία του προς τους παίκτες του αφορά κυρίως το δικό τους παιχνίδι και όχι αυτό του αντιπάλου: «Εστιάζουμε κυρίως στον εαυτό μας παρά στον αντίπαλο. Το λέω αυτό από την Κυριακή.

Θα πρέπει να ανησυχούμε για τους εαυτούς μας. Αν παιζουμε σκληρά και έξυπνα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αν δεν παίζουμε συγκεντρωμένοι στα όριά μας, στο μάξιμουμ που μπορούμε, τότε ίσως χάσουμε από τον οποιονδήποτε».

Όσο για το μεγάλο αστέρι της Ζενίτ, τον Αγιόν, σχολίασε: «Έχει τρομερή επιρροή στην ομάδα του αλλά στο μπάσκετ δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς τον Αγιόν στην VTB League και με αυτόν έχασε από την Νίζνι Νόβγκοροντ εντός έδρας.»

Πάντερ: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο»

Στην κάμερα του συνδομητικού καναλιού τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη EuroLeague. Πρέπει ο ίδιος να το κάνεις εύκολο μέσα στο γήπεδο. Αρκεί να μείνεις συγκεντρωμένος και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Θα έχουμε αρκετό πικ εν ρολ και πάλι στην τακτική μας.

Ταιριάζει το παιχνίδι αυτό στην ομάδα μας. Φυσικά θα εξαρτηθούν πολλά από την άμυνα μας, ώστε να βγάλουμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και να βρούμε εύκολους πόντους. Η λογική όμως είναι ότι η τακτική μας θα κατασταλάξει με πολλά σκριν πάνω στην μπάλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.