Κι όμως συμβαίνουν και στις ΗΠΑ…

Επίθεση σε διαιτητή από τον προπονητή της ηττημένης ομάδας

Κι εκεί που νομίζουμε ότι επιθέσεις σε διαιτητές –καταδικαστέες απ’ όπου κι εάν προέρχονται- συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας, έρχονται τέτοιες ειδήσεις, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, για να μας υπενθυμίσουν ότι συμβαίνουν και σε πιο πολιτισμένες –υποτίθεται- αθλητικά χώρες. Αυτή η διαπίστωση, βέβαια, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση …συγχωροχάρτι και δικαιολογία στους ντόπιους ταραξίες των γηπέδων.
Στο δια ταύτα λοιπόν, επίθεση δέχθηκε ο διαιτητής Perry Woodward σε ματς εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με συνέπεια να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Ο προπονητής της ηττημένης ομάδας τού επιτέθηκε, εμφανώς εκνευρισμένος και τον τραυμάτισε, ενώ στην επίθεση συμμετείχαν τόσο η γυναίκα του όσο και ο ανήλικος γιος του κόουτς!!! Χαρακτηριστικό είναι ότι τον χτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως αναφέρει η lasvegassun.
Ο 56χρονος Woodward λιποθύμησε γύρω στα 20 λεπτά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με αιμορραγία και διάσειση. Με ράμματα στο πηγούνι και το μέτωπο, με πέντε σπασμένα δόντια, με μώλωπες στον αυχένα και κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαιτητές απειλούνται και τραυματίζονται στο Λας Βέγκας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια έρευνα 162 ερωτήσεων, που διοργάνωσε η ένωση Διαιτητών, το 47% των 17.487 ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ένιωσαν να απειλούνται από προπονητές και οπαδούς μετά από έναν αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.