Κλάτενμπεργκ για ΝΠΣ Βόλος-Άρης: «Σωστή η απόφαση ακύρωσης του γκολ-Πέναλτι πάνω στον Περέα»

Η φάση του τέρματος που σημείωσε ο ΝΠΣ Βόλος στο παιχνίδι με τον Άρη αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκε στην εβδομαδιαία ανάλυση του ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, επισημαίνοντας ότι ορθά ακυρώθηκε η επίτευξη του τέρματος.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, προτού ο Μαρτίνες κάνει τη σέντρα, οπότε καλώς ο διαιτητής Βάτσιος, ελέγχοντας και το VAR, ακύρωσε το τέρμα του ΝΠΣ Βόλος, και έτσι έμεινε το 0-1 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ωστόσο ο κ. Κλάτενμπεργκ μένει και σε μία άλλη φάση, στο 68ο λεπτόμ, όταν ο Ντάτκοβιτς μαρκάρει εντός περιοχής τον Περέα. Όπως αναφέρει, και ενώ ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι: «Ο διαιτητής VAR επικοινώνησε με τον διαιτητή και τον ρώτησε τι είδε. Ο διαιτητής πληροφόρησε τον διαιτητή ότι υπήρχε επαφή, αλλά δεν ήταν ικανή για να θεωρηθεί παράβαση και κατ’ επέκταση να δοθεί πέναλτι. Ο διαιτητής VAR βάσει κανονισμού, θεώρησε ότι δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος του διαιτητή, γι’ αυτό δεν θεώρησε σκόπιμο να γίνει ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο η απόφαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι πέναλτι χωρίς κάρτα» αναφέρεται μεταξύ άλλων!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.