Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι στον Ουάρντα»

Για μία ακόμη φορά, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε αμφισβητούμενες φάσεις, της 6ης αγωνιστικής και επεσήμανε ότι ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΝΠΣ Βόλος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σε σπρώξιμο πάνω στον Ουάρντα.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Ο VAR συνέστησε στον διαιτητή επί τόπου ανασκόπηση εντός αγωνιστικού χώρου για πιθανό πέναλτι για κράτημα. Αρχικά ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, αξιολογώντας ότι η επαφή του αμυνόμενου στον ώμο του αντιπάλου του δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει την πτώση του επιτιθέμενου. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική του απόφαση για συνέχεια του παιχνιδιού. Η απόφαση δεν θα έπρεπε να αναθεωρηθεί εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς δεν πρόκειται για περίπτωση ξεκάθαρου και προφανούς λάθους από τον διαιτητή. Η επαφή από τον αμυνόμενο δεν ήταν κράτημα ή σπρώξιμο, αλλά ένα πολύ ελαφρύ άγγιγμα στον ώμο του αντιπάλου, σε μια διεκδίκηση για την μπάλα. Ο επιτιθέμενος αφού αισθάνεται το μικρό άγγιγμα που ξεκινά εκτός της περιοχής πέναλτι και συνεχίζεται εντός αυτής, επιβραδύνει την κίνησή του και κατευθύνει το σώμα του προς τον αμυνόμενο ούτως ώστε η όποια επαφή να φανεί μεγαλύτερη απ΄ότι στην πραγματικότητα ήταν».

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολιάζει και τη φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι σε χέρι παίκτη του ΝΠΣ Βόλος και αναφέρει ότι ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών, για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι του αμυνόμενου, και συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή να δοθεί πέναλτι, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον VAR. «Όλα τα σουτ προς το τέρμα που εμποδίζονται με το χέρι πρέπει να τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.