Κλειστή και η 25άρα πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου, στη Νέα Ιωνία οι σύλλογοι-Αντιδρούν γονείς

Προσωρινό τεχνικό πρόβλημα επικαλείται ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Mε την 50άρα πισίνα να παραμένει κλειστή στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, το κλείσιμο και της 25άρας πισίνας αλλά και της πισίνας εκμάθησης οδηγεί τους συλλόγους και τα παιδιά που ακολουθούν τα μαθήματα κολύμβησης στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, με τις αντιδράσεις να έρχονται στο προσκήνιο και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ν’ απαντά ότι γίνεται προσπάθεια η βλάβη που αναφέρει ότι υπάρχει να αποκατασταθεί μέσα στο χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Μητέρα παιδιού που συμμετέχει στις κολυμβητικές δραστηριότητες του Μαγνησιακού στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, η κα Σοφία Αγριανίτη αναφέρει στο «Magnesiasports» ότι προκύπτουν πολλά θέματα για την άθληση του παιδιού της αλλά και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Καυτηριάζει δε το γεγονός ότι η πόλη του Βόλου γεμίζει λαμπάκια ενόψει εορτών, αλλά οι πισίνες στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου δεν θερμαίνονται και διερωτάται αν η όλη εξέλιξη αποτελεί κομμάτι της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. «Αν θυμάμαι καλά οι εσωτερικές πισίνες είχαν κλείσει τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Για έναν μήνα τα μικρά παιδιά κάνανε στην εξωτερική πισίνα. Αφού υποτίθεται ότι τις επισκεύασαν, η εσωτερική μικρή πισίνα δεν λειτούργησε ποτέ γιατί μας είπαν ότι υπήρχε βλάβη και το νερό δεν έπιανε θερμοκρασία. Οπότε όλα τα παιδάκια κάνανε στη μεγάλη. Την περασμένη Δευτέρα που πήγαμε να κάνουν τα παιδιά προπόνηση, μας είπανε ότι το νερό ήταν κρύο. Μπήκαν όμως τα παιδιά 5+ ετών, αλλά στο πεντάλεπτο τα βγάλανε έξω. Ο σύλλογος δεν είχε ενημέρωση και μας είπαν χθες ότι θα λειτουργούσε η πισίνα αλλά και πάλι όχι στην προβλεπόμενη διαδικασία. Σήμερα μας έστειλαν ένα μήνυμα ότι ουσιαστικά έκλεισε όλο το κολυμβητήριο και ότι προπονήσεις θα γίνονται στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας» περιγράφει η κα Αγριανίτη.

«Θα ξεχειμωνιάσουμε δηλαδή στη Νέα Ιωνία;» αναρωτιέται και συμπληρώνει: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτό. Ανεπίτρεπτο να έχουμε κολυμβητήριο και να μην το λειτουργούμε. Ενεργειακή κρίση συμφωνώ, αλλά δεν μπορούμε να γεμίζουμε τον Βόλο με λαμπάκια για τα Χριστούγεννα, να κάψουμε το σύμπαν έναν μήνα και τα παιδιά να μην μπορούν να κάνουν μία προπόνηση. Εμείς ερχόμαστε από την Κάτω Γατζέα, μπορούμε να τρέχουμε στη Νέα Ιωνία; Ήμασταν εκεί πέρυσι και αλλάξαμε γι’ αυτόν τον λόγο; Θα διανύω κι εγώ και άλλοι πόσοι γονείς όλη την πόλη για μία προπόνηση; Έχουμε ενεργειακή κρίση αλλά εμάς μας ρωτάνε αν έχουμε τις βενζίνες για να τρέχουμε στη Νέα Ιωνία;».

Aπό πλευράς συλλόγων πάντως, το μόνο που έχουμε εντοπίσει είναι κάποιες αναρτήσεις στα social media, που αναφέρουν ότι οι προπονήσεις θα γίνονται μέχρι νεοτέρας στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας (από ΝΟΒΑ και Ολυμπιακό Βόλου για την ακρίβεια), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξουν αντιδράσεις για την εξέλιξη αυτή και από την πλευρά συλλόγων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου αλλά και από αυτούς που φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, καθώς πλέον καλούνται όλοι να συστεγαστούν, και να βγάλουν κοινό πρόγραμμα για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας»

Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδει το λουκέτο και στις εσωτερικές πισίνες του ΕΑΚ Βόλου ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, όπως αναφέρει στο «Magnesiasports», σημειώνοντας ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων το θέμα θα λυθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

«Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και γι’ αυτό έκλεισε η πισίνα. Όλο το σύστημα είναι μαζί (σ.σ. και όχι για κάθε πισίνα ξεχωριστά). Αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα αυτό δεν επιτρέπει ν’ ανέβει η θερμοκρασία στις πισίνες πάνω από 23-24 βαθμούς. Είναι πρόβλημα στους εναλλάκτες. Λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας αν δεν προκύψει στην αναζήτηση υλικών κάποια έκπληξη, γιατί προκύπτουν τέτοια θέματα θα λυθεί το πρόβλημα θ’ ανοίξει η 25άρα πισίνα και η πισίνα εκμάθησης» απαντά σχετικά ο κ. Βλιώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.