ΚΟΕ: «Αμοιβαία συνεργασία Διοίκησης-Αυγενάκη»

Σε άριστο κλίμα και με διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας για το καλό των αθλημάτων της ΚΟΕ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/4) με τηλεδιάσκεψη, η πρώτη επαφή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της ΚΟΕ στις 29 Μαρτίου και ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης, συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την εκλογή του και στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, καταγράφηκε με σαφήνεια η δέσμευση για άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μεταξύ των άλλων έθεσε στον κ. Αυγενάκη το θέμα της δυνατότητας η Ελλάδα να φιλοξενήσει στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, το Προολυμπιακό τουρνουά της Καλλιτεχνικής κολύμβησης που ακυρώθηκε και δεν θα διεξαχθεί στο Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί (1-5 Μαίου), στην περίπτωση φυσικά που η Fina, αποφασίσει να υπάρχει διαδικασία προολυμπιακής πρόκρισης με μετάθεση του τουρνουά.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του, συναίνεσε και είπε ότι θα περιμένει συγκεκριμένη ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα, που άπτεται άμεσα των προσπαθειών της Εθνικής μας ομάδας να βρεθεί στο Τόκιο, τόσο στο αγώνισμα του Ντουέτο, όσο και το Ομαδικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, όπως ειπώθηκε, θα υπάρξει συνάντηση με τον νυν αντιπρόεδρο της Fina, Husain Al Musallam που επισκέπτεται την Ελλάδα και θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως μοναδικός υποψήφιος.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, επισήμανε ότι όλες οι δυνάμεις του ελληνικού υγρού στίβου είναι ενωμένες σαν γροθιά για την περαιτέρω ανάπτυξή του και επικρότησε το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων» για τη διαφάνειά του στις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, έγινε συζήτηση επίσης για τα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα (Λίντο, Ηράκλειο Κρήτης, ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης κλπ) και συμφωνήθηκε η ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους Δήμους σε όλη τη χώρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε, επιπλέον, ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ώστε παράλληλα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, όποτε αυτό αποφασιστεί, να δοθεί «πράσινο φως» και για τη λειτουργία των Ακαδημιών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.