Κοιτά την επόμενη χρονιά ο Βόλος 2004

Αναδιάρθρωση στο γυναικείο ποδόσφαιρο ανακοίνωσε η ΕΠΟ

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις συνέπειες του κορωνοϊού στα ομαδικά και όχι μόνο αθλήματα, ωστόσο αυτές οι συνέπειες είναι σε κάποιες περιπτώσεις πιο έντονες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γυναικείο ποδόσφαιρο, με τις φωνές ακόμη και για ανεξαρτητοποίησή του από την ΕΠΟ, τουλάχιστον όσον αφορά την Α’ Γυναικών να έρχονται στο προσκήνιο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Από την άλλη η Ομοσπονδία ανακοίνωσε αναδιάρθρωση των γυναικείων πρωταθλημάτων, με δύ ομίλους στην πρώτη κατηγορία και άνοδο δέκα επιπλέον ομάδων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από 12 σε 22 και δημιουργία δύο Ομίλων.

2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.

3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα ομάδων και συγκεκριμένα:

α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος – 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι ομάδες και

β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στη Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις  ομάδες.

4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας.

Ανεπηρέαστος ο Βόλος 2004

Ο Βόλος έχει εξάλλου τον δικό του εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες του γυναικείου ποδοσφαίρου, με την ομάδα του Βόλος 2004 να συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της Β’ Κατηγορίας, και να μην επηρεάζεται από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ωστόσο το αύριο ανησυχεί τα στελέχη του, όπως αναφέρει στο «Magnesiasports», η προπονήτρια της ομάδας, Έλενα Κουσκούνη.

«Εμάς μας αγχώνει η κατάσταση που ζούμε και είναι αβέβαιο γενικότερα το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου. Θα ξεκινήσουμε κανονικά; Θα μεταφερθούν οι ημερομηνίες; Είμαστε σε αναμονή για να δούμε αν θα υπάρξει μία δεύτερη καραντίνα. Δεν ξέρουμε και σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούμε. Γενικά έχουμε ξεκινήσει έναν προγραμματισμό με τη διοίκηση. Κάνουμε τον οικονομικό προγραμματισμό και αυτό θα κρίνει και το αν θα κάνουμε μεταγραφές ή αν θα βασιστούμε αποκλειστικά στα παιδιά της ομάδας, όπως ούτως ή άλλως κάνουμε. Αποφάσεις πάντως θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες» σημείωσε η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο χρειάζεται βέβαια κι αυτό στήριξη, αν και κάποιοι σύλλογοι στην Α’ Εθνική υποστήριξαν την ανεξαρτητοποίηση της κατηγορίας. «Δεν νομίζω όμως να προχωρήσει αυτό.  Κάποιοι λέγανε βέβαια ότι με αυτήν την αναδιάρθρωση ανεβαίνουν πολλές ομάδες στην πρώτη κατηγορία και αποδυναμώνεται η δυναμική. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Από την άλλη βλέπω ότι πολλές ομάδες της Β’ Εθνικής είναι καλύτερες από κάποιες της πρώτης κατηγορίας,  που έμειναν ενώ κανονικά θα υποβιβάζονταν» σχολίασε σχετικά η Έλενα Κουσκούνη.

Από εκεί και πέρα, οι προπονήσεις στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου συνεχίζονται για τον Βόλος 2004, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, αναλόγως και των αποφάσεων που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είτε μέσα ή τέλη Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.